Στόχος η επαναλειτουργία της ναυτιλιακής γραμμής μεταξύ Gijon και Saint Nazaire

Στόχος η επαναλειτουργία της ναυτιλιακής γραμμής μεταξύ Gijon και Saint Nazaire

71
Στόχος η επαναλειτουργία της ναυτιλιακής γραμμής μεταξύ Gijon  και Saint Nazaire

Η Ισπανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επαναλειτουργήσει ναυτιλιακή γραμμή μεταξύ Gijon (Βόρεια Ισπανία) και Saint Nazaire (Δυτική Γαλλία) με στόχο να διακινηθούν τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της γραμμής περί των 40.000 φορτηγών τα οποία φυσικά θα αποσυμφορήσουν τα οδικά δίκτυα.
Για το λόγο αυτό η Ισπανία ζήτησε χρηματοδότηση της δρομολογιακής γραμμής από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το ποσό των €3.000.000 (50% του προϋπολογισμού), μέσω του προγράμματος Connecting Europe. Στα πλάνα της Ισπανίας είναι το εκ νέου άνοιγμα της γραμμής χρησιμοποιώντας την LD Lines ως τον μεταφορέα που θα δραστηριοποιηθεί σε αυτήν.
Με την λειτουργία της γραμμής εκτιμάται ότι θα αποσυμφορηθεί σημαντικά το οδικό δίκτυο που συνδέει την Ισπανία και την Γαλλία μέσω των Πυρηναίων, ένα σημείο που αποτελεί από τα πλέον κορεσμένα της Ευρώπης. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του προγράμματος για να είναι επιλέξιμη προς χρηματοδότηση μία πρόταση θα πρέπει να περιλαμβάνει λιμάνια σε τουλάχιστον δύο κράτη μέλη της Ε.Ε., μία ναυτιλιακή εταιρεία και μεταφορικές εταιρείες. Τα πλοία που θα δραστηριοποιηθούν στη γραμμή θα πρέπει να τηρούν τις απαιτήσεις σε ότι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του θείου αλλά και να λειτουργούν την γραμμή για μία πενταετία από την έναρξή της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.