Η Etihad Airways κατακτά το βραβείο «αεροπορική εταιρεία της χρονιάς 2016»

Η Etihad Airways κατακτά το βραβείο «αεροπορική εταιρεία της χρονιάς 2016»

117
Η Etihad Airways κατακτά το βραβείο «αεροπορική εταιρεία της χρονιάς 2016»

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση το Άμπου Ντάμπι, κέρδισε στις 15 Φεβρουαρίου το πολυπόθητο βραβείο «Αεροπορική Εταιρεία της Χρονιάς 2016» από την αμερικάνικη αεροπορική έκδοση Air Transport World (ATW).
Το βραβείο απονεμήθηκε σε ένα εορταστικό δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν μέλη της βιομηχανίας, μετά την 42η απονομή των ετήσιων βραβείων Αεροπορικής Βιομηχανίας του ATW, την παραμονή του Air Show της Σιγκαπούρης.
Η διάκριση αυτή αναγνώρισε την ικανότητα της ισχυρής εκτελεστικής ηγετικής ομάδα της Etihad Airways στην ανάπτυξη μιας κερδοφόρας στρατηγικής οργανικής ανάπτυξης και τις μοναδικές συνεργασίες ίδιων κεφαλαίων, την εισαγωγή πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών, τη δημιουργία θεμελίων για την κατασκευή ενός ισχυρού εργατικού δυναμικού και τη συμμετοχή σε μια διπλωματική άμυνα του επιχειρηματικού της μοντέλου στον απόηχο της έντονης αντίδρασης από τους αερομεταφορείς των ΗΠΑ.
Η Etihad Airways επιλέχθηκε για την κορυφαία αυτή διάκριση από τη διακεκριμένη συντακτική επιτροπή του ATW σε ένα άκρως ανταγωνιστικό διαγωνισμό, με περισσότερες από 100 συμμετοχές αεροπορικών εταιρειών από όλο τον κόσμο.
Ο James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Αυτό το βραβείο αναγνωρίζει αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε ως αεροπορική εταιρεία πριν από 13 χρόνια – να προσφέρουμε ασφάλεια, να είμαστε αποδοτικοί και να είμαστε απλά οι καλύτεροι».
«Είναι μια αντανάκλαση των δυνάμεών μας – ένα ανθεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο, με καινοτόμα προϊόντα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρονται από τους 27.000 αφοσιωμένους υπαλλήλους μας. Είμαι στην ευχάριστη θέση να παραλάβω αυτό το βραβείο για λογαριασμό τους. Ως αεροπορική εταιρεία, έχουμε προσφέρει μια μοναδική πρόταση προς το επιβατικό κοινό και επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας βοηθώντας στη διαμόρφωση του μεταβαλλόμενου παγκόσμιου αεροπορικού τοπίου».
Για την κατάκτηση του κορυφαίου βραβείου, το ATW δήλωσε ότι μία αεροπορική εταιρεία οφείλει να επιδείξει εξαιρετικά επιτεύγματα και δυνατότητες σε όλους τους τομείς, τις οικονομικές επιδόσεις, την εξυπηρέτηση πελατών, την ασφάλεια και τις σχέσεις των εργαζομένων. Η εκτελεστική ηγετική ομάδα πρέπει επίσης να δείξει την καινοτομία και τη στρατηγική σκέψη που ξεχωρίζει την εταιρεία.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι το 2015 η Etihad Airways ξεκίνησε έξι νέα δρομολόγια σε τρεις ηπείρους, αυξάνοντας το παγκόσμιο δίκτυο προορισμών της σε 116 με στόλο 121 αεροσκαφών. Περισσότεροι από 17 εκατομμύρια επισκέπτες πέταξαν με την Etihad Airways το περασμένο έτος, σε σύγκριση με τα σχεδόν 15 εκατομμύρια που ταξίδεψαν το 2014. Η Etihad Airways λάνσαρε επίσης το νέο Boeing 787 Dreamliner -το πρώτο από τα συνολικά 71- και άρχισε να χρησιμοποιεί σταδιακά τα πρώτα 10 αεροσκάφη Airbus A380.

e1
Φωτό:
Η ομάδα διαχείρισης της Etihad Airways με το βραβείο «Αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς 2016». Πλαισιωμένοι από το πλήρωμα θαλάμου επιβατών της εταιρείας από αριστερά, Hareb Al Muhairi, αντιπρόεδρος εταιρικών και διεθνών υποθέσεων, Karen Walker, αρχισυντάκτρια του ATW, James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, και James Rigney, επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών.

Φωτό: http://www.etihadmediacentre.com/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.