Η Δανία θέλει να αναδειχθεί σε παγκόσμια ναυτιλιακό κέντρο

Η Δανία θέλει να αναδειχθεί σε παγκόσμια ναυτιλιακό κέντρο

195
Η Δανία θέλει να αναδειχθεί σε παγκόσμια ναυτιλιακό κέντρο

Η Δανία δεν βρίσκεται μόνο στο top 10 των χωρών με τους μεγαλύτερους σε αξία στόλους στον κόσμο, αλλά είναι και η μόνη χώρα που -με βάση τα στοιχεία της εταιρείας Vesselsvalue- έχει καταγράψει αύξηση της αξίας του στόλου της κατά την διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, που αγγίζει το 18% (αξία ίση με 23 δισεκατομμύρια δολάρια).
Παρά το γεγονός ότι η Δανία έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια συχνές εναλλαγές κυβερνήσεων, εν τούτοις σχεδόν όλες έχουν ακολουθήσει μία διορατική πολιτική με στόχο τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ναυτιλιακό τομέα, γεγονός που ενίσχυσε σημαντικά τη ναυτιλιακή βιομηχανία στην χώρα.
Ο Jørn Bang Andersen, σύμβουλος Ναυτιλιακών Θεμάτων στον κρατικό φορέα «Invest in Denmark» -που στόχο έχει την παροχή βοήθειας σε επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Δανία- σημειώνει σε δηλώσεις του ότι «σε μία παγκόσμια οικονομία που βιώνει ακόμα τα απόνερα της κρίσης και σημειώνει χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ναυτιλιακή βιομηχανία της Δανίας συνεχίζει να αναπτύσσεται κα να μεγεθύνεται, παρουσιάζοντας μεγάλη ανθεκτικότητα. Η ναυτιλιακή βιομηχανία της χώρας είναι άκρως δυναμική και διακινεί σχεδόν το 10% του συνολικού παγκόσμιου εμπορίου. Με δεδομένη μάλιστα την ελκυστικότητα του φορολογικού συστήματος, η Δανία αποτελεί την πλέον φιλική περιοχή για δραστηριοποίηση ναυτιλιακών και παραναυτιλιακών επιχειρήσεων».

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AP MOLLER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.