Μία γενναία πλοίαρχος πετυχαίνει να σώσει το πλοίο της από πειρατική επίθεση...

Μία γενναία πλοίαρχος πετυχαίνει να σώσει το πλοίο της από πειρατική επίθεση στα ανοικτά της Νιγηρίας

1324
Μία γενναία πλοίαρχος πετυχαίνει να σώσει το πλοίο της από πειρατική επίθεση στα ανοικτά της Νιγηρίας

Το Πολεμικό Ναυτικό της Νιγηρίας με την άμεση ενεργοποίησή του πέτυχε να ματαιώσει μία προσπάθεια πειρατικής επίθεσης και απαγωγής του 25 μελούς πληρώματος ενός εμπορικού πλοίου της Maersk, το οποίο μετέφερε γενικό φορτίο στη Νιγηρία, ερχόμενο από το λιμάνι του Port-Noire στο Κογκό.
Συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή ο Olusegun Soyemi, ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Νιγηρίας, σε επίσημη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι το εμπορικό πλοίο της Maersk, «Safmarine Kuramo», νηολογημένο στη Σιγκαπούρη, έχει πλέον αγκυροβολήσει με ασφάλεια στο λιμένα του Onne και όλα τα μέλη του πληρώματος είναι σώα και αβλαβή.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Νιγηριανού αξιωματούχου το πλήρωμα του πλοίου της Maersk, συμπεριλαμβανομένου της πλοιάρχου, αποτελείτο από οκτώ Φιλιππινέζους, οκτώ Νοτιοαφρικανούς, πέντε Ινδούς, δύο Βρετανούς και δύο μέλη ήταν από την Ταϊλάνδη.
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Soyemi, η επίθεση των πειρατών στο πλοίο της Maersk έλαβε χώρα την Τρίτη 5 Ιανουρίου στις 8 η ώρα το πρωί. Το πλοίο δέχτηκε την επίθεση πειρατικής ομάδας ενώ έπλεε 60 ναυτικά μίλια ανοικτά του λιμένα Onne. H Nοτιοαφρικανή πλοίαρχος Zetta Gous-Conradie εξέπεμψε σήμα κινδύνου και άμεσα προσέτρεξε προς βοήθεια το νιγηριανό πολεμικό πλοίο NNS Centenary.
Με την εμφάνιση του νιγηριανού πολεμικού πλοίου και με τον φόβο της σύλληψής τους, οι πειρατές που είχαν ήδη ανέβει στην γέφυρα του πλοίο, το εγκατέλειψαν άμεσα.
Να σημειωθεί ότι τα μέλη του πληρώματος για λόγους ασφαλείας είχαν καταφύγει στο μηχανοστάσιο, ενώ σε κάθε περίπτωση η διάσωση του πληρώματος πρέπει να αποδοθεί -κατά τις νιγηριανές αρχές- στο θάρρος και την γενναιότητα που επέδειξε η πλοίαρχος.
H Nοτιοαφρικανή πλοίαρχος Zetta Gous-Conradie περιέγραψε την εμπειρία της ως τρομακτική και ευχαρίστησε το νιγηριανό Πολεμικό Ναυτικό για την άμεση ενεργοποίησή του. Επίσης, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες και στην απόφασή της να κρυφτεί το πλήρωμα στο μηχανοστάσιο του πλοίου «για να αποφύγει τους πειρατές, με τον κίνδυνο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών να πάθει κάποιος ασφυξία και να πεθάνει».
pira
Φωτό πλοίου: flickr.com/ Lu Pan / Maquina Nova 21
Φωτό πλοιάρχου Zetta Gous-Conradie: www.newsghana.com.gh

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.