Επαναλειτουργεί μέσα στο 2016 η εγκατάσταση παραγωγής και εξαγωγής LNG στο Soyo...

Επαναλειτουργεί μέσα στο 2016 η εγκατάσταση παραγωγής και εξαγωγής LNG στο Soyo της Αγκόλας

175
Επαναλειτουργεί μέσα στο 2016 η εγκατάσταση παραγωγής και εξαγωγής LNG στο Soyo της Αγκόλας

Το επονομαζόμενο «Angola LNG project», αξίας 10 δις δολαρίων, στο οποίο συμμετέχει με πλειοψηφικό μερίδιο η Chevron (36,4%), αναμένεται να επαναλειτουργήσει εφέτος και να μπορέσει να εξάγει το πρώτο φορτίο «ψυχρού φυσικού αερίου» [chilled gas] κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Στο «Angola LNG project» πέραν της Chevron, συμμετέχουν και η Sonangol (22,8%), η BP (13,6%), η Eni (13,6%), και η Total (13,6%).
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου μπορεί να παράγει έως και 5,2 εκατομμύρια τόνους ετησίως, ενώ η κοινοπραξία που διαχειρίζεται το κοίτασμα διαθέτει ειδικό στόλο από επτά δεξαμενόπλοια LNG.
Η εγκατάσταση παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου κοντά στην πόλη Soyo της Αγκόλα, από την οποία είχε εξαχθεί το πρώτο φορτίου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) τον Ιούνιο του 2013, είχε κλείσει τον Απρίλιο του 2014 μετά από μία μεγάλη έκρηξη.
Ο John Watson, διευθύνων σύμβουλος της Chevron, παρουσίασε στους αναλυτές την περασμένη Παρασκευή τα αποτελέσματα της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του 2015, και ανέφερε ότι στις αρχές της άνοιξης του 2016 αναμένεται να επαναλειτουργήσει η εγκαταστάση φυσικού αερίου στο Soyo της Αγκόλας, «με το πρώτο φορτίο LNG να εξάγεται μέσα στο καλοκαίρι».

Φωτό: flickr.com / Soyo, LNG Carrier / Teekay Corporation

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.