Η BP απολύει το 20% των εργαζομένων της στη Νορβηγία

Η BP απολύει το 20% των εργαζομένων της στη Νορβηγία

212
Η BP απολύει το 20% των εργαζομένων της στη Νορβηγία

Ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός BP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι στα σχέδιά του είναι η άμεση μείωση με απολύσεις του προσωπικού του που απασχολείται στις εγκαταστάσεις του ομίλου στη Νορβηγία, με στόχο να αντισταθμιστούν οι απώλειες που καταγράφονται στα οικονομικά του μεγέθη λόγω της διατήρησης των τιμών του πετρελαίου σε πολύ χαμηλά επίπεδα
Συγκεκριμένα στόχος της BP είναι η μείωση -μέσα στα επόμενα δύο έτη- του προσωπικού της στη Νορβηγία κατά περίπου 20%, που ισοδυναμεί με απολύσεις 210 εργαζομένων από ένα σύνολο 988 εργαζομένων που είχε η εταιρεία στις αρχές του 2016.
Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων που πρόκειται να απολυθεί απασχολείται στις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εταιρείας στη βιομηχανική περιοχή του Forus, νότια του Stavanger στις δυτικές ακτές της χώρας στην Βόρεια Θάλασσα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της εταιρείας στη Νορβηγία, Jan Erik Guillermo, η BP έλαβε αυτήν την απόφαση μετά από μεγάλο προβληματισμό, αλλά «με δεδομένη τη μείωση των διεθνών τιμών πετρελαίου η εταιρεία δεν είχε στην παρούσα φάση άλλη επιλογή».
Οι περικοπές προσωπικού που ανακοίνωσε η BP προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη στους εργαζομένους και οι εκπρόσωποι των συνδικάτων τους αναμένεται να ζητήσουν άμεσα εξηγήσεις από τη διοίκηση της BP για τους λόγους που υπαγορεύουν μία τέτοια μεγάλη μείωση προσωπικού και μάλιστα άμεσα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/KJETIL ALVSVIK / BP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.