Η Τεχεράνη σκοπεύει να δώσει ώθηση στα δεξαμενόπλοια προς Άπω Ανατολή (και...

Η Τεχεράνη σκοπεύει να δώσει ώθηση στα δεξαμενόπλοια προς Άπω Ανατολή (και όχι μόνο)

70
Η Τεχεράνη σκοπεύει να δώσει ώθηση στα δεξαμενόπλοια προς Άπω Ανατολή (και όχι μόνο)

Το Ιράν σχεδιάζει να διπλασιάσει τις εξαγωγές πετρελαίου της στην Ιαπωνία μετά την άρση στις διεθνείς κυρώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από το Πρακτορείο Ειδήσεων Mehr και διεθνή ΜΜΕ. Πιο συγκεκριμένα η Τεχεράνη σκοπεύει να αποκτήσει τουλάχιστον το 10% της αγοράς της Ιαπωνίας, μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων, με στόχο την καθημερινή εξαγωγή 350.000 βαρελιών την ημέρα προς την ανατολική Ασία. Η Ιαπωνία θεωρείται από το Ιράν ως μία από τις στρατηγικές και τις πιο παραδοσιακές αγορές για την αγορά ιρανικού αργού πετρελαίου τα τελευταία 40 χρόνια. Κατά τη διάρκεια των ετών που επιβλήθηκαν οι κυρώσεις, τα ιαπωνικά διυλιστήρια πετρελαίου μείωσαν τη λειτουργική ικανότητά τους, γεγονός το οποίο σήμερα θεωρείται από το Ιράν ως η μεγαλύτερη πρόκληση για τα σχέδιά της για επέκταση των εξαγωγών πετρελαίου προς την Ιαπωνία.
Παρά τις γνωστές πλέον δυσκολίες στον κλάδο της αγοράς πετρελαίου και στην υπέρ- αποθήκευση του μαύρου χρυσού σε Ανατολή και Δύση, η Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC) επιδιώκει να επεκτείνει τις συμβάσεις πώλησης πετρελαίου με τους μακροχρόνιους πελάτης της, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.
Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ABEDIN TAHERKENAREH

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.