Μεγάλη ανάπτυξη της κρουαζιέρας αναμένει η Ευρώπη και ναυπηγεί νέα πλοία

Μεγάλη ανάπτυξη της κρουαζιέρας αναμένει η Ευρώπη και ναυπηγεί νέα πλοία

209
Μεγάλη ανάπτυξη της κρουαζιέρας αναμένει η Ευρώπη και ναυπηγεί  νέα πλοία

Ο τομέας της κρουαζιέρας γνωρίζει σημαντική άνθηση στην Δανία, με τον λιμένα της Κοπεγχάγης να αναμένει για το 2016 περισσότερους από 710.000 επισκέπτες. Όμως και ο λιμένας του Aalborg, μετά από μία καλή χρονιά το 2015, έχει θέσει ως στόχο για το νέο έτος αλλά και για το 2017 την αύξηση τόσο του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων όσο και του αριθμού των επισκεπτών που θα αποβιβαστούν στο λιμάνι του. Για το 2016 η λιμενική αρχή του Aalborg αναμένει την άφιξη 21 κρουαζιερόπλοιων, ενώ για το 2017 αναμένεται η άφιξη συνολικά 32 κρουαζιερόπλοιων.
Ο Lars Bech, ο διευθυντής κρουαζιέρας του τουριστικού οργανισμού «VisitAalborg» σχολιάζοντας τα δεδομένα σημείωσε με έμφαση ότι «κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ετών οι φορείς του Aalborg έχουν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να αναδείξουν την πόλη ως προορισμό κρουαζιέρας και φαίνεται ότι οι κόποι μας πιάνουν τόπο».
Σύμφωνα με τον Lars Bech το 2016 αναμένεται να αφιχθούν στο Aalborg 21 κρουαζιερόπλοια, από έξι διαφορετικές εταιρείες που θα μεταφέρουν 18.380 επισκέπτες.
Κυρίαρχη θα είναι η παρουσία της Viking Ocean Cruises, μίας εταιρείας η οποία πραγματοποιεί τόσο θαλάσσιες όσο και ποτάμιες κρουαζιέρες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας (θαλάσσιας και ποτάμιας) στην Ευρώπη έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των αναγκών για νέα πλοία, γεγονός άκρως θετικό για τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία, με την περίπτωση του ναυπηγείου Neptun-Werft του ομίλου Meyer να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το συγκεκριμένο ναυπηγείο που βρίσκεται στο Πάπενμπουργκ ολοκλήρωσε μέσα στο 2015 την κατασκευή συνολικώς έντεκα πλοίων σχεδιασμένων για κρουαζιέρες σε ποτάμι, ενώ στα ναυπηγεία του ομίλου στο Ροστόκ ναυπηγούνται οκτώ επιπλέον πλοία για ποτάμιες κρουαζιέρες.
Όμως ο όμιλος Meyer αναλαμβάνει και ναυπήγηση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, όπως το «Mein Schiff 4», που κατασκευάστηκε στο Turku της Φινλανδίας για λογαριασμό της TUI Cruises ή όπως το «Anthem of the Seas» και το «Norwegian Escape», που κατασκευάστηκαν στο Πάπενμπουργκ.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/INGO WAGNER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.