Οι Βρυξέλλες συνεχίζουν το εμπάργκο της Μόσχας

Οι Βρυξέλλες συνεχίζουν το εμπάργκο της Μόσχας

70
Οι  Βρυξέλλες συνεχίζουν το εμπάργκο της Μόσχας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την παράταση στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016.
Οι κυρώσεις αρχικά είχαν οριστεί για ένα χρόνο στις 31 Ιουλίου, το 2014, ως αντίδραση των Βρυξελλών στις ενέργειες της Ρωσίας, στα ανατολικά της Ουκρανίας.
Τα μέτρα όμως ενισχύθηκαν το Σεπτέμβριο του 2014. Ο στόχος της ΕΕ ήταν και είναι η πίεση της Μόσχας μέσω απαγορεύσεων που αφορούν κυρίως οικονομικές, ενεργειακές και αμυντικές συνεργασίες με τις χώρες της ΕΕ.
Στις 22 Ιουνίου 2015, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρέτεινε τη διάρκεια ισχύος των μέτρων κατά έξι μήνες, έως τις 31 Ιανουαρίου 2016. Οι ηγέτες της ΕΕ, στη συνέχεια, αποφάσισαν να συνδέσουν τη διάρκεια των κυρώσεων με την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ, η οποία αρχικά προβλεπόταν να υλοποιηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2015.
«Δεδομένου ότι η Συμφωνία του Μινσκ δεν θα εφαρμοστεί πλήρως πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2015, η διάρκεια των κυρώσεων έχει παραταθεί, ενώ το Συμβούλιο συνεχίζει την αξιολόγηση της προόδου όσον αφορά την εφαρμογή,” ανέφερε η πρόσφατη δήλωση των Βρυξελλών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.