Η φαρμακοβιομηχανία στρέφεται προς τη θάλασσα(;)

Η φαρμακοβιομηχανία στρέφεται προς τη θάλασσα(;)

284
Η φαρμακοβιομηχανία στρέφεται προς τη θάλασσα(;)

Η AstraZeneca, μια από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως στο χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας, ανακοίνωσε ότι πλέον θα χρησιμοποιεί τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο 70% των διεθνών μεταφορών της, μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.
Ο Julian Wann, διευθυντής μεταφορών και logistics της εταιρείας ανακοίνωσε σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, σε συνέδριο για τις Βιοεπιστήμες στο Λονδίνο τη νέα τάξη πραγμάτων για το φαρμακευτικό κολοσσό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές είναι ακόμη σημαντικότατες για τις εμπορευματικές αποστολές της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας το 52% της κίνησης ως προς τον όγκο των αποστολών. Σήμερα το 56% της μεταφοράς φαρμάκων γίνεται συνήθως δια αέρος. Η μείωση στους χρόνους αναμονής στα λιμάνια και στην εκφόρτωση των εμπορευμάτων και οι καλύτερες συνθήκες στα πλοία και στους εμπορευματικούς σταθμούς για τα εύθραυστα προϊόντα που απαιτούν ειδικές θερμοκρασίες και κλιματικές συνθήκες έχει μειώσει κατά πολύ τους «συναγερμούς» ως προς την πιθανή καταστροφή των μεταφερόμενων φαρμάκων
Ένα νέο εργαλείο παρακολούθησης, το Elementum, εφαρμόστηκε πιλοτικά σε ορισμένες τακτικές γραμμές όπου καταγράφεται και παρακολουθείται η θερμοκρασίας των προϊόντων κατά τη μεταφορά.
«Στόχος μας είναι η μείωση της θερμοκρασίας σε όλες τις μεταφορές, την εξάλειψη της απώλειας ή καταστροφής του προϊόντος, επιτυγχάνοντας συμμόρφωση με τους κανονισμούς για τη διασφάλιση της μεταφοράς εμπορευμάτων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Wann.
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ και άλλοι αναλυτές, δήλωσαν επίσης στο συγκεκριμένο συνέδριο ότι οι αερομεταφορές έχουν ήδη χάσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς τα τελευταία χρόνια ειδικά σε φαρμακευτικά προϊόντα όπως τα εμβόλια όπου οι απώλειες ξεπερνούν το 17% του μεριδίου της αγοράς που κατείχαν το 2000.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.