Η Αυστραλία αυξάνει τα πρόστιμα για θαλάσσια ρύπανση

Η Αυστραλία αυξάνει τα πρόστιμα για θαλάσσια ρύπανση

123
Η Αυστραλία αυξάνει τα πρόστιμα για θαλάσσια ρύπανση

Πρόσφατα η κυβέρνηση της Αυστραλίας, ακολουθώντας την πολιτική των Η.Π.Α. που συνοψίζεται στην φράση «ο ρυπαντής πληρώνει», αύξησε σημαντικά τα χρηματικά ποσά που επιβάλλονται στους ρυπαντές των θαλασσών της.
Πιο συγκεκριμένα, οι αποζημιώσεις μπορούν να φθάσουν μέχρι και τα $13,2 εκατομμύρια για κάθε συμβάν μόλυνσης, ακόμα και εάν είναι η τελευταία «θεωρείται» αμελητέα.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να γνωρίζει πως η Αρχή Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας της Αυστραλίας (AMSA) είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε περιπτώσεις ρύπανσης του ευαίσθητου θαλάσσιου οικοσυστήματος της χώρας, για αυτό και πραγματοποιεί συχνούς και εξαιρετικά ενδελεχείς ελέγχους στα πλοία που προσεγγίζουν αυστραλιανούς λιμένες.
Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ειδική αναφορά που έχει ετοιμάσει το δικηγορικό γραφείο ΗWL Ebsworth που είναι ο ανταποκριτής του Standard P&I Club στην Αυστραλία (Σίδνεϋ).

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ /REHAN KHAN

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.