100 πλοία μεταφοράς LNG θα χρειαστούν οι Η.Π.Α. (;)

100 πλοία μεταφοράς LNG θα χρειαστούν οι Η.Π.Α. (;)

232
100 πλοία μεταφοράς LNG θα χρειαστούν οι Η.Π.Α. (;)

Οι Η.Π.Α. εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου και θα μετατραπούν σε εξαγωγική χώρα από εισαγωγική που είναι τώρα. Οι εκτιμήσεις αυτές έχουν δημιουργήσει υποθέσεις για τις ανάγκες που θα δημιουργήσει αυτή η αύξηση των εξαγωγών στη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Σύμφωνα με αυτές οι Η.Π.Α. θα χρειαστούν περίπου 100 νέα πλοία μεταφοράς LNG. Σε αυτές τις εκτιμήσεις σημαντική επίπτωση έχουν οι πέντε μεγάλες επενδύσεις των Η.Π.Α. για την κατασκευή ισάριθμων σταθμών υγροποίησης φυσικού αερίου, οι οποίοι είναι στο στάδιο της κατασκευής και με την ολοκλήρωσή τους θα μπορούν να υγροποιούν το 12% της παραγωγής φυσικού αερίου των Η.Π.Α. το 2020.
Οι εκπρόσωποι των πέντε σταθμών υγροποίησης αναφέρουν ότι ήδη έχουν συνάψει μακροχρόνιες συμβάσεις με πελάτες οι οποίοι θα αναλάβουν τη μεταφορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου σε αγορές του εξωτερικού.
Η εκτίμηση για την κατασκευή 100 νέων πλοίων είναι επόμενο ότι θα επηρεάσει και τη ναυπηγική βιομηχανία. Τα ναυπηγεία των Η.Π.Α. κατασκεύασαν το τελευταίο LNG πριν το 1980 και έκτοτε δεν έχουν ασχοληθεί με την κατασκευή πλοίων του τύπου ενώ κανένα πλοίο μεταφοράς LNG δεν βρίσκεται στην σημαία των Η.Π.Α. Στόχος λοιπόν είναι αυτά τα
πλοία να κατασκευαστούν σε ναυπηγεία των Η.Π.Α., να εγγραφούν στο νηολόγιο της χώρας και να απασχολήσουν Αμερικανούς ναυτικούς (εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν περί τους 4000-5200 ναυτικούς). Με βάση την υφιστάμενη δυναμικότητα των αμερικανικών ναυπηγείων η κατασκευή των 100 πλοίων μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 30 έτη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.