Δελχί και Πεκίνο πνίγονται στο νέφος ενώ οι ηγέτες συνομιλούν για το...

Δελχί και Πεκίνο πνίγονται στο νέφος ενώ οι ηγέτες συνομιλούν για το κλίμα στο Παρίσι

49
Δελχί και Πεκίνο πνίγονται στο νέφος ενώ οι ηγέτες συνομιλούν για το κλίμα στο Παρίσι

Σήμερα Δευτέρα, που ξεκίνησαν οι συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι, οι πρωτεύουσες των δύο πολυπληθέστερων κρατών του κόσμου, της Κίνα και της Ινδίας ‘πνίγονται’ σύμφωνα με το Reuters στην αιθαλομίχλη.
Η πρωτεύουσα της Κίνας ανακοίνωσε από το πρωί της Δευτέρας «πορτοκαλί» συναγερμό ατμοσφαιρικής ρύπανση, στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, με αποτέλεσμα το κλείσιμο εθνικών οδών και την αναστολή οποιωνδήποτε κατασκευών. Οι αρχές προτρέπουν επίσης τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.
Η ρύπανση προκλήθηκε από «δυσμενείς» καιρικές συνθήκες, που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπου πέφτει η ένταση των ανέμων και οι κάτοικοι χρησιμοποιούν “ανθυγιεινές” μορφές και μεθόδους θέρμανσης.
Στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με το Reuters, ο σταθμός παρακολούθησης της πρεσβείας των ΗΠΑ σημείωσε “επικίνδυνα” επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Ένα παχύ νέφος κάλυπτε σήμερα την πόλη και η ορατότητα ήταν εξαιρετικά περιορισμένη. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο και δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση.
Φωτο: ΕΡΑ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.