Ελεύθερο το πλήρωμα του πλοίου Solarte μετά την καταβολή λύτρων στους πειρατές

Ελεύθερο το πλήρωμα του πλοίου Solarte μετά την καταβολή λύτρων στους πειρατές

183
Ελεύθερο το πλήρωμα του πλοίου Solarte μετά την καταβολή λύτρων στους πειρατές

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του φορτηγού πλοίου Solarte υπό σημαία Κομορών κατέβαλε λύτρα για την απελευθέρωση τεσσάρων μελών του πληρώματος, δύο Λιθουανούς και δύο Πολωνούς, που είχαν απαχθεί στα ανοιχτά της Νιγηρίας κατά τη διάρκεια πειρατικής επίθεσης τον περασμένο Οκτώβριο. Οι τέσσερις ναυτικοί έχουν πλέον ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής στις πατρίδες τους.
Το Solarte, με δεκαεννέα μέλη πληρώματος, είχε δεχθεί επίθεση από πειρατές στις 21 Οκτωβρίου κι ενώ έπλεε 100 ναυτικά μίλια ανοιχτά των νιγηριανών ακτών, με προορισμό τον λιμένα του Πορτ Χαρκούρτ, ερχόμενο από το Κοτονού, Μπενίν. Οι πειρατές, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, επιβιβάστηκαν στο πλοίο, έκλεψαν μετρητά, κατέστρεψαν τον εξοπλισμό πλοήγησης του πλοίου καθώς και τον επικοινωνιακό εξοπλισμό και πήραν ως ομήρους τα τέσσερα μέλη πληρώματος.
Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό το περιστατικό είναι το πρώτο που καταγράφεται ανοικτά του Δέλτα του Νίγηρα κατά τους τελευταίους έξι μήνες. Τον Απρίλιο, τρία μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο Surfer 1440 είχαν απαχθεί στα ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας.
Η Νιγηρία ισχυρίζεται ότι η πειρατική δράση στις ακτές της έχει προκαλέσει οικονομικές απώλειες στην χώρα που φτάνουν στο ύψος των 9 εκατ. δολαρίων ετησίως, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν δοθεί σε λύτρα για την απελευθέρωση των ομήρων ναυτικών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.