Ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων σε κοντέινερ terminal στο Πορτ Σάιντ

Ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων σε κοντέινερ terminal στο Πορτ Σάιντ

392
Ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων σε κοντέινερ terminal στο Πορτ Σάιντ

Σύμφωνα με πρόσφατα διεθνή δημοσιεύματα, πλοίο-κοντέινερ 368 μέτρων της APL συγκρούστηκε με γερανό φορτοεκφόρτωσης στον λιμένα του Πορτ Σάιντ, στην Αίγυπτο.
Ειδικότερα η σύγκρουση συνέβη όταν το APL Temasek, το οποίο ήταν προσορμισμένο στο Suez Canal Container Terminal (SCCT), ήρθε σε επαφή με τον γερανό φορτοεκφόρτωσης και με μια φορτηγίδα του τοπικού Π.Ν., με αποτέλεσμα να μην δοθεί στο πλοίο άδεια συνέχισης της εκφόρτωσης ή απόπλου, καθώς υπάρχει φόβος για κατάρρευση του γερανού. Μετά την άφιξη ειδικών για την αντιμετώπιση του συμβάντος υπάρχει το ενδεχόμενο το πλοίο να ξεκινήσει την εκφόρτωση του κατά τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι από το ατύχημα δεν προκλήθηκαν ρύπανση ή τραυματισμοί, αλλά μόνο υλικές ζημιές – οι οποίες όμως ενδέχεται να αγγίξουν αρκετά εκατομμύρια δολάρια.
Σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει το προαναφερθέν ατύχημα στην συγκεκριμένη liner γραμμή καθώς και στις αφίξεις στους Ευρωπαϊκούς λιμένες δεν έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο.
Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως το APL Temasek διαχειρίζεται η APL, η οποία είναι θυγατρική της Neptune Orient Lines, ενώ η ζημιά προκλήθηκε στο SCCT, κύριος μέτοχος του οποίου είναι η APM Terminals, του γνωστού Δανέζικου κολοσσού Maersk Group.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.