Η Damen παρέδωσε το νέο ice-class RoPax «MV Veteran»

Η Damen παρέδωσε το νέο ice-class RoPax «MV Veteran»

195
Η Damen παρέδωσε το νέο  ice-class RoPax  «MV Veteran»

H Damen παραδίδει ένα ακόμα πλοίο στον Καναδά. Ο λόγος για ένα νέο 80 μέτρων ice-class RoPax πορθμείο, το οποίο παραδόθηκε εντός του πλαισίου του αρχικού προϋπολογισμού ναυπήγησης (στις 23 Οκτωβρίου) στο St. Johns-Newfoundland στον Καναδά.
Πιο συγκεκριμένα, το νέο MV Veteran αναμένεται πριν το τέλος του Νοεμβρίου να συνδέσει τα δυσπρόσιτων νησιά Fogo και Change που βρίσκονται βόρεια του St. Johns.
Η Damen εκτός από το MV Veteran έχει αναλάβει και τη ναυπήγηση ενός ακόμα πορθμείου το οποίο αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2016. Τα δύο προαναφερθέντα πλοία αποτελούν μέρος του προγράμματος της τοπικής κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό του ακτοπλοϊκού της στόλου με στόχο την παροχή ασφαλών μετακινήσεων για τους 900.000 επιβάτες που μετακινούνται ετησίως μεταξύ των νησιών και της ενδοχώρας του St. Johns.
Να σημειωθεί ότι τα νέα πλοία είναι ειδικά εξοπλισμένα για να αντιμετωπίσουν το επικίνδυνο περιβάλλον των Αρκτικών θαλασσών μέσω ενισχύσεων που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του σκαριού του πλοίου αλλά και του πηδαλίου και της προπέλας. Επιπροσθέτως, διαθέτουν καμπίνες και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 200 επιβάτες με ταχύτητες 14 κόμβων.
Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως η τοπική κυβέρνηση σχεδιάζει να μετατρέψει το St. Johns σε ναυτιλιακό κόμβο, ένα σχέδιο το οποίο τίθεται σε εφαρμογή με την κατασκευή του νέου κέντρο συντήρησης πλοίων, με πιστοποίηση από την Damen η οποία θα αναλάβει και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.