Δεξαμενόπλοια τέλος για τη Βρετανική Κολούμπια;

Δεξαμενόπλοια τέλος για τη Βρετανική Κολούμπια;

197
Δεξαμενόπλοια τέλος για τη Βρετανική Κολούμπια;

Ο νέος Καναδός ηγέτης Τζάστιν Τρουντό, ο απόλυτος νικητής στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να απαγορεύσει τη διέλευση στα πετρελαιοφόρα σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές κατά μήκος της ακτής της Βρετανικής Κολούμπια.
Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, Τρουντό δεσμεύτηκε υλοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση και να απαγορεύσει τη διέλευση και κυκλοφορία δεξαμενοπλοίων στις βόρειες ακτές και τα χωρικά ύδατα της Βρετανικής Κολούμπια και ειδικά στις περιοχές Dixon, Ηecate και Queen Charlotte Sound.
Η προηγούμενη κυβέρνηση των Συντηρητικών είχε υποστηρίξει έργα σε λιμενικές περιοχές που επιτάχυναν την εξαγωγή αργού πετρελαίου από την Αλμπέρτα και το Σασκατσουάν.
Ο νέος πρωθυπουργός, έχει εκφράσει ήδη τις περιβαλλοντικές του δεσμεύσεις που δεν φαίνεται να ικανοποιούν τους πετρελαϊκούς κολοσσούς και τη ναυτιλιακή κοινότητα του Βανκούβερ, ενώ ετοιμάζεται να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι τον προσεχή Δεκέμβριο.
Σημειώνουμε ότι οι φιλελεύθεροι κέρδισαν 184 από τις 338 έδρες στο Κοινοβούλιο της Οτάβα, ενώ οι Συντηρητικοί μείωσαν τη δύναμή τους σε μόλις 99 έδρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.