Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την καθέλκυση και παραλαβή του Norwegian Escape

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την καθέλκυση και παραλαβή του Norwegian Escape

390
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την καθέλκυση και παραλαβή του Norwegian Escape

Η Norwegian Cruise Line παρέλαβε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής από το γερμανικό ναυπηγείο του Meyer Werft στο Μπρεμερχάφεν το νέο της κρουαζιερόπλοιο «Norwegian Escape».
Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα δεκατέσσερα πλοία που διαθέτει η εταιρεία, με χωρητικότητα 164.600 gt και το οποίο κατασκευάστηκε μέσα σε μόλις 18 μήνες. Το Norwegian Escape θα μπορεί να φιλοξενήσει 4.200 επιβάτες, στο δρομολόγιο που εκτελεί κάθε εβδομάδα από το Μαϊάμι προς τους τροπικούς προορισμούς της Καραϊβικής (St. Thomas, U.S. Virgin Islands – Tortola, British Virgin Islands – Nassau, Bahamas).
Το Norwegian Escape είναι το πρώτο πλοίο της εταιρείας στην κατηγορία Breakaway Plus. Μετά την παράδοσή του το πλοίο αναχώρησε με προορισμό το Αμβούργο για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στην Ευρώπη.
Στις 29 Οκτωβρίου, μετά από στάση δύο νυχτών στο Σαουθάμπτον, το Norwegian Escape θα διαπλεύσει τον Ατλαντικό με προορισμό το Μαϊάμι, που θα είναι και το homeport του πλοίου. Στις 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι και η τελετή βάφτισης του πλοίου.
Ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Norwegian Cruise Line Andy Stuart δήλωσε ότι «η καθέλκυση του Norwegian Escape σηματοδοτεί μία πραγματική επανάσταση για την εταιρεία μας και για την κατηγορία των Breakaway Class πλοίων μας»
Ο ίδιος τόνισε ότι «για ακόμα μία φορά το ναυπηγείο του Meyer Werft μαζί με το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό της Norwegian αλλά και μαζί με την βοήθεια των ναυτικών της εταιρείας έκαναν μία εξαιρετική δουλειά και ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τους πρώτους πελάτες μας σε αυτό το εντυπωσιακό νέο πλοίο».
Από την πλευρά του ο Bernard Meyer διευθύνων σύμβουλος του Ναυπηγείου Meyer Werft ανέφερε πως όλοι στο ναυπηγείο είναι ενθουσιασμένοι που παραδίδουν το πρώτο πλοίο κατηγορίας Breakaway Plus στην Norwegian Cruise Line. Ο ίδιος επισήμανε ότι το «Norwegian Escape είναι το νεότερο και πλέον προηγμένο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου και νοιώθουμε υπερήφανοι που ανήκουμε στην ομάδα που εργάστηκε για τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πλοίου».
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι την εξωτερική διασκόσμηση στην πλώρη και πρύμνη του πλοίου σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Τζαμαϊκανός Guy Harvey, ένας καλλιτέχνης που εμπνέεται από θαλάσσια θέματα και είναι υπέρμαχος της προστασίας και διατήρησης των ωκεανών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.