Η Maersk ζητά την άρση του καμποτάζ στην Ινδονησία

Η Maersk ζητά την άρση του καμποτάζ στην Ινδονησία

99
Η Maersk ζητά την άρση του καμποτάζ στην Ινδονησία

Πριν από την επίσημη επίσκεψη της βασίλισσας της Δανίας Μαργαρίτας Β΄ στην Ινδονησία, η Maersk κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί μεν να επενδύσει δισεκατομμύρια στο εκτενές αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, αλλά δεν θα προχωρήσει σε καμία κίνηση εάν δεν αλλάξει ο νόμος του καμποτάζ που ισχύει σήμερα στη χώρα.
Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Κρατικών Επιχειρήσεων της Ινδονησίας Rini Soemarno, στην Investor Daily, η Maersk είναι διατεθειμένη να επενδύσει 3 δις δολάρια κατά τη διάρκεια των επομένων ετών στο ινδονησιακό αρχιπέλαγος.
Ο κ. Soemarno σημείωσε, επίσης, ότι η δανέζικη εταιρεία «έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τη μεταφορά εμπορευμάτων εντός της επικράτειάς μας, με στόχο να μειωθούν τα κόστη μεταφοράς». Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι η Maersk επιθυμεί την αλλαγή του νομικού καθεστώτος που διέπει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις θαλάσσιες μεταφορές στο αρχιπέλαγος, σύμφωνα με το οποίο η πλειοψηφία των μετόχων πρέπει να είναι ντόπιοι. Για την Maersk όμως αυτό το καθεστώς λειτουργεί αποτρεπτικά για την είσοδό της στην ινδονησιακή αγορά μεταφορών.
Ο νόμος περί καμποτάζ στην Ινδονησία, που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και επτά χρόνια, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Φαίνεται, όμως, πως ήρθε η ώρα για την κυβέρνηση της Τζακάρτας να εξετάσει την αναθεώρηση όλου του νομικού πλαισίου που διέπει τις μεταφορές στην χώρα, άρα και του καμποτάζ.
Φωτο EPA: INGO WAGNER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.