Η Αμερικανική Ακτοφυλακή αναστέλλει τις έρευνες για αναζήτηση του πληρώματος του El...

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή αναστέλλει τις έρευνες για αναζήτηση του πληρώματος του El Faro

164
Η Αμερικανική Ακτοφυλακή αναστέλλει τις έρευνες για αναζήτηση του πληρώματος του El Faro

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι τερματίzει τις διαδικασίες αναζήτησης των 33 μελών του πληρώματος του containership El Faro, που βρέθηκε στη δίνη του τυφώνα Joaquin.
Μέχρι στιγμής, οι ομάδες διάσωσης της Ακτοφυλακής έχουν εντοπίσει μόνο το σώμα ενός μέλους του πληρώματος καθώς και διάσπαρτα συντρίμμια. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα σε εμπορικό πλοίο υπό σημαία ΗΠΑ τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Η Bella Dinh-Zarr, μέλος του Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) προτού αναχωρήσει την Τρίτη από την Ουάσινγκτον για το Jacksonville, Florida, το λιμάνι από όπου είχε αποπλεύσει το πλοίο μία εβδομάδα νωρίτερα με προορισμό το San Juan, Puerto Rico, δήλωσε ότι η έρευνα θα είναι δύσκολη καθώς το πλοίο βυθίστηκε σε άγνωστη περιοχή και σε βάθος 4.750 μέτρων. Το τελευταίο του στίγμα καταγράφηκε έξω από τo Crooked Island, στις Bahamas.
Φωτο ΕPA: US COAST GUARD / HANDOUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.