Προς οριστική πώληση ο ρωσικός γίγαντας Sovcomflot

Προς οριστική πώληση ο ρωσικός γίγαντας Sovcomflot

826
Προς οριστική πώληση ο ρωσικός γίγαντας Sovcomflot

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Κρατικής Περιουσίας  της Ρωσικής Ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι η μόνη  ιδιωτικοποίηση που συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια που κατατέθηκαν για το 2016 αφορά τη Sovcomflot.

Παρά το αρνητικό οικονομικό κλίμα στη Μόσχα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ρωσικού ναυτιλιακού γίγαντα αλλά δεν θα συμπεριλάβει στα αρχικά της σχέδια και τον κρατικό αερομεταφορέα Aeroflot. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων η  ρωσική κυβέρνηση αναζητά αγοραστή ή αγοραστές των μετοχών της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας και παραμένουν αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον εντός των επόμενων μηνών.

Σύμφωνα με τη ρωσική αρχή  τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις για το 2016 θα μπορούσαν να προσεγγίσουν τα 270 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τα περισσότερα από οποία θα προέλθουν από την πώληση της Sovcomflot. H ρωσική εταιρεία διαθέτει ένα στόλο από LNG, tankers, bulkers αλλά και ειδικών πλοίων που επιχειρούν στις άσχημες συνθήκες της Σιβηρίας. H Mόσχα ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της ρωσικής οικονομίας και η πτώση στην απόδοση των κρατικών ρωσικών επιχειρήσεων το περασμένο έτος δεν αφήνουν περιθώρια για άμεση ιδιωτικοποίησή τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.