Η Εxxon επιμένει στις επιχειρήσεις της Αρκτικής

Η Εxxon επιμένει στις επιχειρήσεις της Αρκτικής

68
Η Εxxon επιμένει στις επιχειρήσεις της Αρκτικής

Η κεντρική διοίκηση της Exxon επιμένει να συνεχίσουν την υπεράκτια εξόρυξη και τις γεωτρήσεις σε πιθανά κοιτάσματα της Αρκτικής σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας. Αναφορικά με τους κινδύνους του εγχειρήματος που προκαλούν αντιδράσεις στην Αλάσκα, στην Καλιφόρνια αλλά και στις πρωτεύουσες του Καναδά και των ΗΠΑ η εταιρεία δηλώνει ότι σήμερα οι επιχειρήσεις είναι ασφαλείς και αξιόπιστες και η τεχνολογική υποδομή μελετημένη σε βάθος, παρέχοντας υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για το ευαίσθητο περιβάλλον. Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Exxon τα αποθέματα πετρελαίου της Αρκτικής θα μπορούσαν να αυξήσουν τις παγκόσμιες αγορές αποθεμάτων πετρελαίου κατά 30 % και να αλλάξουν τις υπάρχουσες συνθήκες εμπορίας και τιμολόγησης του μαύρου χρυσού.

Αναφορικά με τις διαδηλώσεις στις αμερικανικές και καναδικές παράλιες πόλεις του βόρειου Ειρηνικού η εταιρεία με ανακοινώσεις της επιμένει ότι μετά τα διδάγματα από το Deep Water Horizon τα πρότυπα ασφάλειας αλλά και τα προληπτικά μέτρα για τέτοιες ειδικές και πανάκριβες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πλέον νέες τεχνολογίες αιχμής.

Φωτο ΑΠΕ- EPA/MATT MILLS MCKNIGHT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.