Κλιμάκιο της Ένωσης Κρουαζιέρας χαρτογραφεί τον λιμένα Ιτέας

Κλιμάκιο της Ένωσης Κρουαζιέρας χαρτογραφεί τον λιμένα Ιτέας

94
Κλιμάκιο της Ένωσης Κρουαζιέρας χαρτογραφεί τον λιμένα Ιτέας

Κλιμάκιο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) επισκέφθηκε τον λιμένα Ιτέας, όπου είχε συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη, τον αντιδήμαρχο και προϊσταμένους όλων των τοπικών Αρχών.
Στη συζήτηση, που έλαβε χώρα στο δημαρχείο της πόλης, εξετάσθησαν τα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Λιμενικής Υποδομής, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στα κρουαζιερόπλοια, που παραμένουν σήμερα στο αγκυροβόλια, να παραβάλλουν εκατέρωθεν του προβλήτα, για καλύτερη εξυπηρέτηση αυτών αλλά και των αποεπιβιβαζομένων επιβατών – τουριστών.
Συγκεκριμένα εξετάσθηκαν:
Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης εκατέρωθεν του προβλήτα, καθώς και η αποκοπή προβόλου στην ανατολική πλευρά αυτού, ο οποίος δημιουργεί εμπόδιο στην παραβολή των πλοίων, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η δυνατότητα χρησιμοποιήσεως από μεγάλου μήκους κρουαζιερόπλοια. Τα παραπάνω, μαζί με τις αναγκαίες κτιριακές εγκαταστάσεις για αίθουσα επιβατών – passenger terminal – και την προέκταση του υπάρχοντος προβλήτα προς νότο, είναι έργα που μπορούν να προγραμματιστούν και εκτελεστούν σε δύο φάσεις. Για τον σκοπό αυτό, προέχει η κατάρτιση του master plan, το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό για όλες τις ενέργειες και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν.
Πέραν των ανωτέρω έργων υποδομής, συζητήθηκαν επίσης μέτρα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των επισκεπτών σε χώρους εκτός λιμενικής ζώνης, καθώς και η χαρτογράφηση των ενδιαφερόντων για τους τουρίστες τόπων, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού.
Η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική. Από πλευράς τοπικών φορέων υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον λιμένα της Ιτέας, με τα πολύ ενδιαφέροντα στην ευρύτερη περιοχή μέρη, όπως οι Δελφοί.
Η πλευρά της ΕΕΚΦΝ δήλωσε ότι θα είναι πάντα πρόθυμη να συνδράμει στις προσπάθειες, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν οι σωστοί σχεδιασμοί σε όλες τις φάσεις των έργων, ώστε να ακολουθήσει η προώθησής των, κατ’ αρχάς από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και εν συνεχεία από την κεντρική διοίκηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη δυνατότητα που παρέχουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.