Xάος στα λιμάνια της Βραζιλίας

Xάος στα λιμάνια της Βραζιλίας

976
Xάος στα λιμάνια της Βραζιλίας

Η κατάσταση στα λιμάνια της Βραζιλίας αποδεικνύει πόσο εύθραυστη είναι η αλυσίδα μεταφορών και ειδικότερα ο κλάδος της ναυτιλίας σε εξωγενείς παράγοντες. Αιτία η συνεχιζόμενη απεργία του σώματος των Eπιθεωρητών Εξαγωγών και Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Γεωργίας της χώρας η οποία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου. Στα λιμάνια του Santos και του Ιtajai όλες οι εξαγωγές δημητριακών, κρεάτων και αλιείας έχουν διακοπεί αφού οι αρμόδιοι ελεγκτές δεν έχουν επιθεωρήσει τα προς εξαγωγή εμπορεύματα. Κανένα πλοίο δεν έχει καταφέρει να αναχωρήσει με το προγραμματισμένο εμπόρευμα με αποτέλεσμα η αγορά να έχει παραλύσει. Η απεργία διαρκείας είναι η απάντηση στις νέες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης από τα πανίσχυρα εργατικά συνδικάτα του υπουργείου Γεωργίας που ζητούν από την Μπραζίλια την επανεξέταση του μισθολογίου τους και καλύτερες συμβάσεις. Η οικονομία της Βραζιλίας βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προσπαθεί να περικόψει μισθούς και προνόμια των κρατικών λειτουργών με αποτέλεσμα να προκαλείται συχνό χάος από τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα.
Η απεργία επηρεάζει όλα τα πλοία που μεταφέρουν κρέατα, θαλασσινά προϊόντα, δημητριακά/ σιτηρά κυρίως από αλλά και προς τη Βραζιλία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.