Blue Hacathon: Tαξίδι με «ανοικτά πανιά» στο Αιγαίο με ακτοπλοϊκό!

Blue Hacathon: Tαξίδι με «ανοικτά πανιά» στο Αιγαίο με ακτοπλοϊκό!

379
Blue Hacathon: Tαξίδι με «ανοικτά πανιά» στο Αιγαίο με ακτοπλοϊκό!

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015 το Πανεπιστήμιο Αιγαίου οργανώνει το BLUE HACATHON με θέμα τη δημιουργία ανοικτών δεδομένων (open data) στις επιβατικές μεταφορές στο Αιγαίο, και την ανάπτυξη μεθόδων και εφαρμογών που χρησιμοποιούν ανοικτά δεδομένα.
Είναι η πρώτη φορά που θα δημιουργηθούν σειρές ανοικτών δεδομένων από την ακτοπλοϊκή κίνηση στο Αιγαίο, οπότε στη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες θα επεξεργαστούν αυτά τα δεδομένα και θα διερευνήσουν δυνατότητες αξιoποίησης τους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων της Ναυτιλίας και του Τουρισμού. Σκοπός είναι η διατύπωση συνεκτικών πολιτικών με στόχο την αύξηση της ελκυστικότητας των νησιών και την ανάπτυξη των Μεταφορών και του Τουρισμού στο Αιγαίο.
Δεδομένα που θα γίνουν ανοικτά και μετά αντικείμενο ανάλυσης: Έκφραση ακτοπλοϊκής ζήτησης, αναχωρήσεις-αφίξεις ανά λιμάνι, δρομολόγια πλοίων

Τα Τμήματα και τα Εργαστήρια από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που διοργανώνουν το Blue Hacathon είναι η Μονάδα Αριστείας Ανοικτού Λογισμικού του Παν. Αιγαίου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων (ΕΔΙΝΑΛΕ), το Εργαστήριο Νησιωτικής και Τοπικής Ανάπτυξης (ΕΤΝΑ) και το Εργαστήριο Διαχείρισης Πληροφορίας (i4M Lab)
Συμμετέχουν και υποστηρίζουν η Η ΕΕΛ/ΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) και η Forthcrs (Integrated Online Services for Transportation Industry and Tourism Professionals)

Σε ποιους απευθύνεται το Blue Hacathon
– Σε όσους-ες έχουν όρεξη να ζήσουν ένα Σαββατοκύριακο με data που για «πρώτη φορά» γίνονται ανοικτά με συστηματικό τρόπο.
– Σε όσους-ες θέλουν να γνωρίσουν την Ακτοπλοΐα μέσα από τους αριθμούς και τα δεδομένα της επιβατικής κίνησης, και να χρησιμοποιήσουν τη γνώση που προσφέρουν αυτά τα δεδομένα για να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες στην οργάνωση των δρομολογίων των επιβατηγών πλοίων στο Αιγαίο.
– Σε αναλυτές-τριες δεδομένων και προγραμματιστές-τίστριες που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη επιχειρηματικών εφαρμογών (ανοικτού λογισμικού, υβριδικές κλπ.) στις Μεταφορές, στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό.
– Σε φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, και νεαρούς επιστήμονες.

Εγγραφή μέχρι 23.9.2015

https://ma.ellak.gr/list-events/eventparticipation/?events_id=4753

11145236_10153317339544900_6244901987463396422_n

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.