Αμείωτες ληστρικές επιδρομές στα Στενά της Σιγκαπούρης

Αμείωτες ληστρικές επιδρομές στα Στενά της Σιγκαπούρης

171
Αμείωτες ληστρικές επιδρομές στα Στενά της Σιγκαπούρης

Αυξημένη εγκληματική δράση εναντίον εμπορικών πλοίων καταγράφει το κέντρο πληροφοριών της ReCAAP. Το διεθνές κέντρο που έχει συσταθεί από ναυτικές δυνάμεις της περιοχής, με την υποστήριξη διεθνών φορέων με έδρα στη Σιγκαπούρη και με σκοπό την καταγραφή πειρατικών και ληστρικών επιδρομών εναντίον της ναυτιλίας στην περιοχή, κατέγραψε 18% αύξηση πειρατικών επιθέσεων κατά το διάστημα Ιανουαρίου- Αυγούστου 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Το κέντρο γνωστοποίησε επίσης ότι υπήρξαν 141 αναφορές για εγκληματικές επιθέσεις σε πλοία στην περιοχή.
Αν και δεν καταγράφηκαν πειρατικές επιθέσεις κατά το μήνα Αύγουστο, αναφέρθηκαν το συγκεκριμένο διάστημα 24 περιπτώσεις ληστρικών επιδρομών σε πλοία. Δύο εξ αυτών ήταν μόνο απόπειρες ενώ όλες οι υπόλοιπες καταγράφηκαν ως επιτυχημένες προσπάθειες και αφορούσαν μικροληστείες και μικροκλοπές στη μεγάλη τους πλειοψηφία και ελάχιστες (κάτω από 10%) αφορούσαν κλοπή φορτίου.
Φωτο: EPA/HOW HWEE YOUNG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.