Το Royal Yacht Britannia σημείο αναφοράς για το βρετανικό Στέμμα

Το Royal Yacht Britannia σημείο αναφοράς για το βρετανικό Στέμμα

87
Το Royal Yacht Britannia σημείο αναφοράς για το βρετανικό Στέμμα

Το Royal Yacht Britannia τίμησε την παραμονή της Βασίλισσας Ελισάβετ στο βασιλικό θρόνο της Βρετανίας για 63 χρόνια, με μια θεαματική επίδειξη πυροτεχνημάτων το βράδυ της 9 Σεπτεμβρίου.
Ο υπεύθυνος του βασιλικού πλοίου, Bob Downie, δήλωσε αναφορικά ότι “Το Royal Yacht Britannia διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Αυτής Μεγαλειότητας και είναι χρέος μας να τιμήσουμε αυτήν την ιστορική ευκαιρία με αυτόν τον τρόπο.”
Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει ως τώρα βασιλέψει για περισσότερα από 63 χρόνια, σπάζοντας το ρεκόρ που κατέχει η προγιαγιά της βασίλισσα Βικτωρία. Το Royal Yacht Britannia χρησιμοποιήθηκε στη βασιλική υπηρεσία της Ελισάβετ για 44 χρόνια από το 1953 έως το 1997 με 968 επισκέψεις στο πλαίσιο κρατικών και διπλωματικών αποστολών. Υπήρξε σημαντικό σκάφος φιλοξενίας και συνεύρεσης για τους ηγέτες του κόσμου αλλά και για την προώθηση του εμπορίου και της βιομηχανίας της Βρετανίας. Καθώς ως η μόνη πλωτή βασιλική κατοικία επέτρεπε στη βασιλική οικογένεια μια κάποια προστασία της ιδιωτικής ζωής των μελών της μακριά από τα δημόσια καθήκοντά τους. Σε αυτό το πλαίσιο η Βασίλισσα Ελισάβετ περιγράφει το Britannia ως «ένα μέρος που πραγματικά μπορώ να χαλαρώσω.”
Σήμερα το σκάφος βρίσκεται στο ιστορικό λιμάνι του Εδιμβούργου, Leith, και είναι ανοικτό στους επισκέπτες προκειμένου να απολαύσουν το πρώην πλωτό παλάτι της Βασίλισσας αλλά και της σύγχρονης διπλωματικής και ναυτικής ιστορίας της Βρετανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.