Περιορισμένη ορατότητα σε Σιγκαπούρη και ομώνυμα στενά

Περιορισμένη ορατότητα σε Σιγκαπούρη και ομώνυμα στενά

154
Περιορισμένη ορατότητα σε Σιγκαπούρη και ομώνυμα στενά

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της λιμενικής και ναυτιλιακής αρχής της Σιγκαπούρης (Singapore MPA), τα πλοία που ναυσιπλοούν στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει να είναι σε συνεχή επιφυλακή για πιθανή εμφάνιση ομίχλης.

Πέρα από τις συνηθισμένα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της περιορισμένης ορατότητας, οι πλοίαρχοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους πως η συγκεκριμένη ομίχλη αποτελεί προϊόν της έντονης βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιοχή και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να ληφθούν και επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό που εργάζεται σε εξωτερικούς χώρους.

Ειδικότερα, στην Σιγκαπούρη χρησιμοποιείται ο δείκτης PSI (Pollutant Standards Index) που αντικατοπτρίζει την περιεκτικότητα του ατμοσφαιρικού αέρα σε 6 επικίνδυνα για τον άνθρωπο στοιχεία. Την δεδομένη στιγμή ο δείκτης έχει τιμή μικρότερη από 100, που σημαίνει πως δεν επηρεάζει την κανονική λειτουργία του πλοίου. Σε περίπτωση όμως που αυξηθεί θα πρέπει να μειωθούν οι ώρες εργασίες σε εξωτερικούς χώρους ή ακόμα και να αποφεύγονται.

Photo: ΑΠΕ/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.