Tianjin: Απαγόρευση προσέγγισης στα πλοία που περιέχουν επικίνδυνα φορτία

Tianjin: Απαγόρευση προσέγγισης στα πλοία που περιέχουν επικίνδυνα φορτία

160
Tianjin: Απαγόρευση προσέγγισης στα πλοία που περιέχουν επικίνδυνα φορτία

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις, η αρμόδια λιμενική αρχή του Tianjin απαγόρευσε όλες τις εισαγωγές και εξαγωγές κοντέινερ που περιέχουν επικίνδυνα φορτία καθώς και την είσοδο φορτωμένων δεξαμενόπλοιων.

Η παραπάνω απόφαση αντανακλά την πρόθεση της κυβέρνησης για την διενέργεια μιας ενδελεχούς έρευνας για τα αίτια του ατυχήματος αλλά και γενικότερα μιας επιθεώρησης για όλες τις μεταφορές επικίνδυνων προϊόντων και ουσιών. Το γεγονός όμως ότι υπάρχουν ακόμη υπολείμματα χημικών ουσιών στις γύρω περιοχές της έκρηξης δυσχεραίνει την πρόθεση των αρμόδιών επιθεωρητών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση και απόφαση, όλα τα πλοία με επικίνδυνα φορτία είναι υποχρεωμένα πλέον να αλλάξουν την πορεία για τους λιμένες της Shanghai και του Dalian προκειμένου να εκφορτώσουν, γεγονός που θα επιφέρει σοβαρές οικονομικές απώλειες στον λιμένα.

Στο πλαίσιο της νέα απόφασης, τοπική πηγή στην περιοχή αναφέρει πως έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία επιθεωρήσεων σε εθνική κλίμακα για τη βελτίωση των επιπέδων ασφαλείας των λιμένων και τερματικών σταθμών.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Ruihai Logistics, της εταιρείας στην οποία άνηκε  η αποθήκη που εξερράγη, βρίσκονται υπό κράτηση.

Photo: APE/STR CHINA OUT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.