Σε κοινοπραξία Dynagas – GasLog – Golar

Σε κοινοπραξία Dynagas – GasLog – Golar

1479
Σε κοινοπραξία Dynagas – GasLog – Golar

Το γύρο του κόσμου σε όλα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία έχει κάνει η είδηση για τη δημιουργία του “Cool Pool”, μίας κοινοπραξίας ανάμεσα στις διεθνούς φήμης εταιρείες Dynagas, GasLog και Golar.
Οι συμμετέχουσες εταιρείες θα διατηρήσουν την ευθύνη για την επάνδρωση και τεχνική διαχείριση των πλοίων τους ενώ έχουν ως σκοπό το συντονισμό των δραστηριοτήτων που αφορούν αποκλειστικά τις spot ναυλώσεις συγκκεριμένων πλοίων που θα συμμετέχουν στο poοl. Σε περίπτωση που ένα πλοίο ναυλωθεί για περισσότερο από 12 μήνες, δεν θα αποτελεί πλέον μέλος του pool. H κοινοπραξία έχει επίσης ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινής ‘πλατφόρμας’ ανταλλαγής πληροφοριών αλλά και μείωσης εξόδων.
Η εν λόγω συνεργασία αναμένεται να ωφελήσει σημαντικά τις επιμέρους επιχειρήσεις, μειώνοντας τόσο λειτουργικά κόστη όσο και έξοδα spot ταξιδιών, ενώ παράλληλα, η δυναμική της νέας αυτής πλατφόρμας θα κάνει πιο ανταγωνιστική την άμεση παροχή διεθνώς των μεταφορικών υπηρεσιών των συμμετεχόντων εταιρειών, αυξάνοντας τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και άρα μειώνοντας τα κόστη και το χρόνο αναμονής για τους ναυλωτές.
Η ανάγκη για αυτή τη σύμπραξη, σύμφωνα με αναλυτές, γεννήθηκε από τις δυσκολίες στη συγκεκριμένη αγορά και θα αποτελείται αρχικά από 14 σύγχρονα LNGs, από τα οποία 3 θα είναι της Dynagas, 3 της GasLog και 8 της Golar.
Οι δραστηριότητες της νέα κοινοπραξίας αναμένεται να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο ενώ ο Tony Lauritzen, CEO της Dynagas, έχει οριστεί ως ο υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του νέου αυτού εγχειρήματος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.