Άρση της απαγόρευσης δημοσίων συγκεντρώσεων στη Σιέρα Λεόνε, ενώ ο ‘Εμπολα καραδοκεί

Άρση της απαγόρευσης δημοσίων συγκεντρώσεων στη Σιέρα Λεόνε, ενώ ο ‘Εμπολα καραδοκεί

50
Άρση της απαγόρευσης δημοσίων συγκεντρώσεων στη Σιέρα Λεόνε, ενώ ο ‘Εμπολα καραδοκεί

Με πολλές και απρόσμενες εκδηλώσεις γιόρτασαν οι κάτοικοι σε όλη τη Σιέρα Λεόνε το Σαββατοκύριακο τον ενθουσιασμό τους μετά από την άρση της απαγόρευσης για δημόσιες συγκεντρώσεις που είχε επιβληθεί από την κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο μετά την έξαρση της επιδημίας του Έμπολα σε δέκα από τις δώδεκα επαρχίες της.

Οι κάτοικοι σε όλες τις περιφέρειες της Σιέρα Λεόνε είχαν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν σε κέντρα αθλητισμού και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αλλά και να παραμείνουν σε εστιατόρια μετά τις 21:00. Η απόφαση του προέδρου, Ernest Bai Koroma, να άρει την απαγόρευση την περασμένη Παρασκευή ενθουσίασε ιδιαίτερα τους νέους κατοίκους της Φριτάουν που διοργάνωσαν πάρτι μέσα στη νύχτα, αθλοπαιδιές στις παραλίες ενώ δημιούργησαν και ‘αυτοσχέδιους’ κινηματογράφους για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες..

Ειδικά οι νέοι στο αφρικανικό κράτος επλήγησαν ανεπανόρθωτα αφού σχολεία, κολλέγια και πανεπιστήμια παρέμειναν για ένα χρόνο κλειστά.. Εντούτοις η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι απαγορεύσεις συνεχίζονται σε σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις και θεσμούς όπως οι παραδοσιακές ταφές και τα μνημόσυνα αλλά και τα κυριακάτικα μπαζαάρ. Ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε χαρακτηριστικά στη δημόσια ανακοίνωσή του ότι “Η χαλάρωση των περιορισμών, δεν είναι ένα σημάδι ότι ο ιός Έμπολα έχει τελειώσει. Ο κίνδυνος έχει υποχωρήσει, αλλά ο Έμπολα δεν έχει πλήρως υποχωρήσει”.

ΦΩΤΟ: EPA/AHMED JALLANZO

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.