Σουέζ: Τα εγκαίνια της δεκαετίας

Σουέζ: Τα εγκαίνια της δεκαετίας

275
Σουέζ: Τα εγκαίνια της δεκαετίας

Ανάμεσα σε αρχηγούς όλων των όμορων αραβικών κρατών και προσωπικοτήτων από την Ευρώπη, την Ασία και της Αμερική, ο πρόεδρος της Αιγύπτου εγκαινίασε τη νέα διώρυγα του Σουέζ. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Πρόεδρος Σίσι εμφανίστηκε με ένα μικρό παιδί που πάσχει από την επάρατο νόσο και πραγματοποίησε την επιθυμία του να παραστεί στα εγκαίνια της νέας διώρυγας (κύρια φωτογραφία). Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ και τον υπουργό Άμυνας Λε Ντριάν.

New addition to Suez canal opened to shipping with great fanfareNew addition to Suez canal opened to shipping with great fanfareNew addition to Suez canal opened to shipping with great fanfarePhoto_21 Photo_31

New addition to Suez canal opened to shipping with great fanfare

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου σε αναμνηστική φωτογραφία με τους επίσημους καλεσμένους μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, ο Εμίρης του Ντουμπάι, ο Πρόεδρος της Αιθιοπίας και ο πρόεδρος του Σουδάν.

Φωτο: ΑΠΕ- EPA/PHILIPPE WOJAZER / POOL MAXPPP OUT

New addition to Suez canal opened to shipping with great fanfare

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.