Εκνευρισμός μεταξύ Πεκίνου και Κουάλα Λουμπούρ για τα νέα δεδομένα του «εξαφανισμένου»...

Εκνευρισμός μεταξύ Πεκίνου και Κουάλα Λουμπούρ για τα νέα δεδομένα του «εξαφανισμένου» αεροσκάφους

76
Εκνευρισμός μεταξύ Πεκίνου και Κουάλα Λουμπούρ για τα νέα δεδομένα του «εξαφανισμένου» αεροσκάφους

H Μαλαισία θα πρέπει να παράσχει μια λεπτομερή εξήγηση για το συμπέρασμα ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα ήταν μέρος της ατράκτου του αεροσκάφους της Malaysia Airlines δήλωσε, πριν λίγες ώρες ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας.
«Οι οικογένειες των 153 κινεζικών επιβατών επί του αεροσκάφους δικαιούνται να γνωρίζουν τι συνέβη» συμπλήρωσε ο κινέζος υπουργός Wang Yi.
Στο Παρίσι, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, ο Γάλλος εισαγγελέας S. Mackowiak ανακοίνωσε δημόσια ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα τμήμα που βρέθηκαν στο γαλλικό νησί Ρεϋνιόν ήταν από το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370. Επιπρόσθετα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Najib Razak ανέφερε σε ΜΜΕ στην Κουάλα Λουμπούρ ότι οι εμπειρογνώμονες οριστικά επιβεβαίωσαν ότι τα συντρίμμια ήταν από την πτήση MH370.
Ωστόσο ο υπουργός εξωτερικών της Κίνας κ. Wang δήλωσε, στο περιθώριο των συνεδριάσεων των υπουργών εξωτερικών του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας, ότι η αναζήτηση της ατράκτου, ή άλλων ευρημάτων από τα συντρίμμια του αεροσκάφους πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστεί.
Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Tony Abbott δεσμεύθηκε ότι οι αυστραλιανές αρχές θα συνεχίσουν την αναζήτηση ευρημάτων και στοιχείων που θα διαλευκάνουν την υπόθεση της εξαφάνισης.
Ως γνωστόν η Αυστραλία ηγείται της ερευνητικής ομάδας στην περιοχή του νότιου Ινδικού Ωκεανού που αναζητά τους λόγους της εξαφάνισης του αεροσκάφους.
«Το οφείλουμε στις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Το οφείλουμε στο επιβατικό κοινό, που προφανώς θέλει να είναι σίγουρο για την ασφάλειά του στον αέρα,» δήλωσε ο αυστραλιανός πρωθυπουργός σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Η ανακάλυψη κομματιού από το φτερό του αεροσκάφους κοντά στην ανατολική Αφρική φαίνεται να επιβεβαιώνει τις πρόσφατες εικασίες ότι το αεροσκάφος κινήθηκε για άγνωστους λόγους προς τον Ινδικό Ωκεανό όπως δήλωσαν σήμερα διπλωματικές πηγές στη Μαλαισία.
Φωτο: EPA/RAYMOND WAE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.