Η Ρωσική Σιβηρία επιθυμεί να ανταγωνιστεί τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κόνγκ....

Η Ρωσική Σιβηρία επιθυμεί να ανταγωνιστεί τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κόνγκ. Το νέο μεγαλόπνοο σχέδιο της Μόσχας

112
Η Ρωσική Σιβηρία επιθυμεί να ανταγωνιστεί τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κόνγκ. Το νέο μεγαλόπνοο σχέδιο της Μόσχας

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι προετοιμασίες για την ανάπτυξη της ρωσικής Άπω Ανατολής σύμφωνα με δηλώσεις ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και Προεδρικός Πληρεξούσιος της Άπω Ανατολής Υuri Trutnev. H Mόσχα επιθυμεί την άμεση ανάπτυξη των απομονωμένων κοινοτήτων και επαρχιών της παραθαλάσσιας κυρίως Σιβηρίας και πιο συγκεκριμένα των περιφερειών Primorye, Khabarovsk, Amur Krais, Kamchatka, Chukotka και Yakutia. Στις περιοχές αυτές η κυβέρνηση θα επιτρέψει την ανάπτυξη  ειδικών ζωνών επιχειρηματικότητας και εμπορίου (advanced social-economic development territories- ADTs), με ειδικά φορολογικά προνόμια τόσο για τους κατοίκους όσο και τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που θα επενδύσουν.

Η νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2014 και τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή επιτρέπει, επιχειρήσεις να εγκατασταθούν σε μικρές πόλεις με ελάχιστη ή μηδενική επιχειρηματική δραστηριότητα όπου με προνομιακό καθεστώς και φορολογικές ελαφρύνσεις μπορούν να αναπτυχθούν υποδομές και δραστηριότητες.

Ουσιαστικά οι νέες επιχειρήσεις θα δώσουν την κινητήρια ώθηση στις πόλεις- φαντάσματα της ρωσικής ανατολής ενώ θα δημιουργήσουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, για να αναπτυχθεί ο νέος κοινωνικός ιστός που θα προσελκυθεί. Οι στρατηγικές αυτές θα τονώσουν τις συγκεκριμένες επαρχίες αλλά και θα προσελκύσουν εργαζομένους από άλλες περιοχές της χώρας ή και αλλοδαπούς. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αναπληρωτής πρωθυπουργός «έχουν ενσωματωθεί οι βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποιούνται στις γειτονικές χώρες. Δεν θέλουμε οι επιχειρήσεις που θα εδραιωθούν στις περιφέρεις αυτές να ανταγωνίζονται τις επιχειρήσεις στην υπόλοιπη Ρωσία αλλά αυτές στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Κίνα, την Ιαπωνία, και της Δημοκρατίας της Κορέας», δήλωσε ο κ. Trutnev.

 

.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.