Στο νερό το δεύτερο Damen Offshore Carrier 8500  

Στο νερό το δεύτερο Damen Offshore Carrier 8500  

549
Στο νερό το δεύτερο Damen Offshore Carrier 8500   

Η καθέλκυση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου στα ναυπηγία Damen στο Γαλάτι της Ρουμανίας, για το καινούργιο offshore carrier της Maersk, με την ονομασία Maersk Connector.  Το νέο πλοίο έχει ναυλωθεί από την DeepOcean για 7 έτη και θα χρησιμοποιηθεί επικουρικά για τη δημιουργία υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην Βόρεια θάλασσα.

Launch of Maersk Connector (3) LR

Ειδικότερα, το παραπάνω πλοίο αποτελεί μέρος της νέα γενιάς σκαφών των ναυπηγείων Damen, με 138 μέτρα ολικό μήκος και 27.5 μέτρα πλάτος, χωρητικότητας 9,300 dwt. Συγχρόνως, διαθέτει κατάστρωμα 2.200 τετραγωνικών μέτρων, δυνατότητες λειτουργίας ως RO/RO και μέγιστη ταχύτητα 12 κόμβων.

Launch of Maersk Connector (1) LR

Ο Pierre Boyde, Commercial Director at DeepOcean αναφέρει ενδεικτικά πως η εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών που αξιοποιεί το παραπάνω πλοίο, μειώνουν αισθητά τα κόστη στον τομέα των αιολικών πάρκων ενώ παράλληλα θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εγκατάσταση των νέων interconnectors, μέσω των οποίων η Μεγάλη Βρετανία θα μπορεί να μειώσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και θα βοηθήσει στην απεξάρτηση της από εισαγόμενες μορφές ενέργειας.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την τελετή καθέλκυσης του Maersk Connector

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.