Ένα τεχνητό νησί – πολυτελής προορισμός στη είσοδο του Αραβικού Κόλπου

Ένα τεχνητό νησί – πολυτελής προορισμός στη είσοδο του Αραβικού Κόλπου

161
Ένα τεχνητό νησί – πολυτελής προορισμός στη είσοδο του Αραβικού Κόλπου

O Εμίρης και Κυβερνήτης της Σαρτζά, δρ Sheikh Sultan bin Mohammed Al Qasimi, ανακοίνωσε στις 21 Ιουλίου ότι η κρατική εταιρεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Εμιράτου “Shurooq” έχει ολοκληρώσει τα προκαταρκτικά σχέδια για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση της νήσου Αl Hisn, στην επαρχία Diba Al Hisn. Το νησί θα καταστεί ένα νέο πολυτελές θέρετρο αλλά και τόπος ψυχαγωγίας για την ευρύτερη περιοχή.

Με θέα στον Ινδικό Ωκεανό, το έργο βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί που χτίστηκε αρχικά για να φιλοξενήσεις πολυτελείς κατοικίες περιοχή. Η νέα μετεξέλιξη της νήσου θα συμπεριλαμβάνει αρχιτεκτονικές καινοτομίες όπως τη δημιουργία μικρού ποταμού και καναλιού, μια σειρά από εστιατόρια και καφέ, εκτός και  κινηματογραφικές αίθουσες, παιδικές χαρές και άλλους υπερπολυτελείς χώρους.

Το Όραμα του Εμίρη, το οποίο βρίσκεται τώρα στο στάδιο του σχεδιασμού, θα αναβιώσει την αραβική αρχιτεκτονική παράδοση της Ανδαλουσίας ενώ οι αρχιτέκτονες και διακοσμητές θα επηρεαστούν από σχέδια και διακοσμήσεις από το παλάτι Al Hamra.

Το Εμιράτο της Σαρτζά είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό και έκταση από τα 7 αδελφά εμιράτα που απαρτίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με πρωτεύουσα το Άμπου Ντάμπι. Το συγκεκριμένο εμιράτο, που γειτνιάζει με το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι, υπήρξε ανέκαθεν πιο ‘παραδοσιακό’ αλλά οι ηγέτες του επιθυμούν τη μεγαλύτερη εξωστρέφειά του και τη σταδιακή τουριστική ανάπτυξη του χωρίς όμως να απαρνιούνται τις αυστηρές παραδόσεις του Ισλάμ. Υπενθυμίζεται ότι το Εμιράτο της Σαρτζά είναι ίσως το πιο συντηρητικό από τα 7 εμιράτα της περιοχής, με αυστηρούς νόμους που απαγορεύουν τη δημόσια κατανάλωση αλκοόλ, καθορίζουν την περιβολή και ενδυμασία αλλά και τη δημόσια συνεύρεση ανδρών και γυναικών.

Φωτο: EPA/ALI HAIDER

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.