Βαρύτατοι μουσώνες πλήττουν την ινδική χερσόνησο

Βαρύτατοι μουσώνες πλήττουν την ινδική χερσόνησο

89
Βαρύτατοι μουσώνες πλήττουν την ινδική χερσόνησο

Αν και οι μουσώνες είναι ένα σύνηθες μετεωρολογικό φαινόμενο τους θερινούς μήνες στη Νοτιοανατολική Ασία και στη χερσόνησο της Ινδίας, οι τελευταίες ημέρες υπήρξαν ιδιαίτερα εφιαλτικές για τους τοπικούς πληθυσμούς σε Ινδία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν και Κασμίρ αλλά και Μιανμάρ (Βιρμανία).

Είκοσι άτομα έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους στο Πακιστάν από την αμείωτη ένταση των μουσώνων. Στη Μιανμάρ χιλιάδες κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ενώ δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους, ακόμα και στην πρωτεύουσα της χώρας.

Heavy monsoon rains create floods in Myanmar

Στην Καλκούτα η καθημερινότητα της πόλης έχει πληγεί από τις αμείωτες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες ενώ στο Κασμίρ και σε πολλές περιφέρειες του Πακιστάν ο στρατός προσπαθεί να μοιράσει τρόφιμα και ρουχισμό σε πληθυσμούς που επλήγησαν από τις ανεπανόρθωτες καταστροφές στο οδικό και μεταφορικό δίκτυο.

Flash floods in Pakistan

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της εβδομάδας με έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και μεταβλητούς και ισχυρούς κατά τόπους ανέμους.

Heavy monsoon shower in Jammu.

Φωτό ΑΠΕ- EPA/PYAE SONE AUNG,  EPA/HAMMAD KHAN FAROOQI, EPA/PIYAL ADHIKARY

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.