Συνεχίζεται το εμπάργκο στο Ιράν

Συνεχίζεται το εμπάργκο στο Ιράν

55
Συνεχίζεται το εμπάργκο στο Ιράν

Το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και το Υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α., εξέδωσαν χθες κοινή ανακοίνωση με την οποία επιμηκύνεται και συνεχίζεται το εμπάργκο στο Ιράν μέχρι και τις 7 Ιουλίου 2015, με σκοπό τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την εύρεση μιας λύσης που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι το εμπάργκο επιβλήθηκε από τις Η.Π.Α. σε συνδυασμό με άλλες μεγάλες δυνάμεις (Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο) και ήταν αποτέλεσμα του εκνευρισμού της Δύσης ως προς την εκμετάλλευση της πυρηνικής ενέργειας από την πλευρά της Τεχεράνης.

Ειδικότερα, το εμπάργκο απαγορεύει ρητά, μεταξύ άλλων, τη μεταφορά πετρελαίου Ιρανικής προέλευσης, και επιφέρει πρόστιμα ή κυρώσεις σε πλοία και πληρώματα που αθετούν την παραπάνω απαίτηση. Για τον παραπάνω λόγο, η πλειονότητα των P&I clubs δεν καλύπτει και δεν προσφέρει ασφάλιση σε πλοία που εμπλέκονται στην μεταφορά Ιρανικού πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.