Η Νιγηρία κέντρο ναυτιλιακών δραστηριοτήτων (;)

Η Νιγηρία κέντρο ναυτιλιακών δραστηριοτήτων (;)

211
Η Νιγηρία κέντρο ναυτιλιακών δραστηριοτήτων (;)

Η NLNG (Nigeria Liquefied Natural Gas Limited) έλαβε απόφαση χρηματοδότησης ναυπηγείου στη Νιγηρία σε μία προσπάθεια να μετατραπεί η χώρα, η οποία είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής, σε κέντρο ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στην Αφρικανική Ήπειρο.

Η επένδυση ύψους $1,5 δις, αφορά την κατασκευή ναυπηγείου έκτασης περίπου 1.850 στρεμμάτων στην περιοχή Badagry, κοντά στο Lagos.

Στο έργο θα συμβάλλουν οικονομικά η Samsung Heavy Industries και η Hyundai Heavy Industries με ποσό $30 εκ, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένεται στους 48 μήνες έπειτα από την έναρξη των εργασιών.
Στόχος είναι τα ναυπηγεία να εξυπηρετούν τη συντήρηση αλλά και την επισκευή των μεγάλων δεξαμενοπλοίων τα οποία προς το παρόν χρησιμοποιούν αντίστοιχες εγκαταστάσεις στην Νότια Αφρική καθώς η Νιγηρία προς το παρόν διαθέτει εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν μόνο μικρά σε μέγεθος δεξαμενόπλοια.

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη χώρα η οποία εξάγει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου κάθε χρόνο και δεν μπορεί να υποστηρίξει επισκευαστικά τα χιλιάδες δεξαμενόπλοια που καταπλέουν ετησίως στις λιμενικές της εγκαταστάσεις.
Η NLNG θα οργανώσει επιχειρηματικές επαφές κατά τη διάρκεια του έτους ώστε να παρουσιάσει το επενδυτικό σχέδιο σε υποψήφιους επενδυτές αλλά και στις πολυεθνικές εταιρείες εμπορίας πετρελαίου.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.