Σταμάτησε η ηλεκτροδότηση στα πλοία της ΝΕΛ

Σταμάτησε η ηλεκτροδότηση στα πλοία της ΝΕΛ

399
Σταμάτησε η ηλεκτροδότηση στα πλοία της ΝΕΛ

Φωτό:ΑΠΕ (ΧΡΙΣΤΑΚΙΣ Γ)

Διακοπή της ηλεκτροδότησης έγινε στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», «EUROPEAN EXPRESS» και «AQUA JEWELL», που βρίσκονται στο μώλο της Δραπετσώνας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η ενδιαίτηση των ναυτεργατών και να ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) «επιδεινώνεται η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι ναυτεργάτες μέλη πληρωμάτων της ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ, που τους διατηρεί για μήνες απλήρωτους και σε συνθήκες εγκατάλειψης» .

Η Ένωση ζητά να συγκληθεί άμεσα η τριμελής επιτροπή και να εφαρμοστεί ο νόμος «περί εγκατάλειψης», να δεσμευτεί εγγράφως το υπουργείο ότι οι ναυτεργάτες των πλοίων της ΝΕΛ, που έχουν συμπληρώσει την αίτηση για την ένταξης τους στο νόμο «περί εγκατάλειψης», διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα τους  μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, βγαίνοντας από  την ομηρία και τις συνθήκες εξαθλίωσης που τους έχει οδηγήσει η ναυτιλιακή εταιρεία».

Η ΠΕΜΕΝ ζητά την άμεση εφαρμογή του νόμου «περί εγκατάλειψης» και να προχωρήσει το ΝΑΤ άμεσα στην κατάσχεση και τον πλειστηριασμό των πλοίων, “για να πάρει τα χρήματά του, που θα καταβάλει στους απλήρωτους ναυτεργάτες”.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.