Σημαντική κερδοφορία για την Etihad Airways

Σημαντική κερδοφορία για την Etihad Airways

37
Σημαντική κερδοφορία για την Etihad Airways

Η Etihad Airways ανακοίνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά καθαρά κέρδη, τα οποία αυξημένα κατά 52%, άγγιξαν τα 73 εκ. δολάρια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, τα έσοδα ανέρχονται σε 7.6 δισ. δολάρια λόγω του ρεκόρ επιβατών και του όγκου μεταφορών εμπορευμάτων ενώ η ζήτηση των επιβατών και η αύξηση των εσόδων συνεχίζει να ξεπερνά την ικανότητα υποδοχής.

Ακόμη, οι δείκτες EBITDAR (κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ενοικίων) και EBIT (κέρδη προ τόκων και φόρων) παρουσίασαν άνοδο που ξεπέρασε το 16,2 τοις εκατό και το 32,5 τοις εκατό αντίστοιχα.

Περαιτέρω, η στρατηγική σύμπραξη προσφέρει ισχυρές επιδόσεις, με τα έσοδα της σύμπραξης να αυξάνονται κατά 37,7 τοις εκατό στα 1.100 εκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύουν το 24 τοις εκατό των επιβατικών εσόδων.

Τέλος, η Etihad Cargo ξεπερνά τις προσδοκίες των δημοσιονομικών στόχων και γίνεται μια εταιρεία δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014, με τον ετήσιο όγκο εμπορευματικών και ταχυδρομικών μεταφορών να αυξάνεται από 487.000 σε 569.000 τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.