Σε επενδύσεις στις λιμενικές υποδομές προχωρά η Ινδονησία

Σε επενδύσεις στις λιμενικές υποδομές προχωρά η Ινδονησία

56
Σε επενδύσεις στις λιμενικές υποδομές προχωρά η Ινδονησία

Τις εργασίες για τη δημιουργία του νέου λιμένα του Makassar, στην επαρχία Sulawesi της Ινδονησίας, εγκαινίασε ο πρόεδρος της χώρας, Joko “Jokowi” Widodo, στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη ναυτιλιακή πολιτική που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος.

Τα έργα του νέου λιμένα θα κοστίσουν 228 εκ. δολάρια, τη χρηματοδότηση των οποίων ανέλαβε η κρατική τράπεζα Bank Mandiri, ενώ το λιμάνι θα τεθεί σε λειτουργία το 2018 και θα καλύπτει μια έκταση 250 εκταρίων.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος, δεν παρέλειψε να τονίσει κατά την ομιλία του, την ανάγκη διασύνδεσης μεταξύ των νησιών του αρχιπελαγικού κράτους, κυρίως μέσα από την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών. Παράλληλα, επεσήμανε πως η ανάπτυξη των δικτύων μεταφορών θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών, αφενός βελτιώνοντας σημαντικά την οικονομία της χώρας, αφετέρου μειώνοντας το κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.