Ισόβια κάθειρξη για τον καπετάνιο του Sewol

Ισόβια κάθειρξη για τον καπετάνιο του Sewol

109
Ισόβια κάθειρξη για τον καπετάνιο του Sewol

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το δικαστήριο της πόλης Gwanju στη Νοτιοδυτικη Κορέα τον καπετάνιο του επιβατηγού πλοίου Sewol, που βυθίστηκε πριν από ένα έτος στη Ν.Κορέα, προκαλώντας το θάνατο 300 ανθρώπων.

Ειδικότερα, ο Lee Joon-Seok, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 36 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, γεγονός που προκάλεσε την οργή των συγγενών των θυμάτων.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία και του επέβαλε ισόβια ποινή φυλάκισης, καθώς σύμφωνα με τους δικαστές, η εγκατάλειψη του πλοίου εκ μέρους του προκάλεσε το βασανιστικό πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων. Από την πλευρά τους, οι κατήγοροι και οι οικογένειες των θυμάτων ζήτησαν από τους δικαστές να τους επιβληθεί η εσχάτη των ποινών.

Περαιτέρω, το δικαστήριο, επέβαλε ποινές φυλάκισης από 18 μήνες έως 12 χρόνια σε 14 μέλη του πληρώματος, μειώνοντας τις αρχικές ποινές που τους είχαν επιβληθεί, καθώς σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, εκτελούσαν διαταγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κοινή γνώμη της Κορέας ψέγει τον πρόεδρο Park Geun-Hye και την κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς και προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης, ενώ απαιτούν την ανέλκυση του ναυαγίου και την ανεύρεση όλων των θυμάτων, καθώς 9 άνθρωποι αγνοούνται μέχρι και σήμερα.

South Korea Sewol Ferry Trial

Φωτό:ΑΠΕ-ΕΡΑ (AHN YOUNG-JOON/POOL) 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.