Οδηγίες των P&I Clubs σχετικά με το Ιράν

Οδηγίες των P&I Clubs σχετικά με το Ιράν

168
Οδηγίες των P&I Clubs σχετικά με το Ιράν

Την προσοχή εφιστούν οι αλληλοασφαλιστικοί οργανισμοί στις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν εμπορικές δραστηριότητες με το Ιράν, καθώς οι οικονομικές κυρώσεις δεν έχουν ακόμη αρθεί.

Ειδικότερα, όπως τονίζει το Swedish P&I Club, παρά το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στα δυτικά κράτη και το Ιράν, γεγονός που θα οδηγήσει πιθανώς στην άρση των αυστηρών οικονομικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο κράτος της Μέσης Ανατολής, επισημαίνεται πως ακόμη δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας για άρση των κυρώσεων. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 30 Ιουνίου, όπου και θα αποφασιστεί η ενδεχόμενη αλλαγή στο καθεστώς των κυρώσεων έναντι του Ιράν.

Συνεπώς, όλοι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις εμπορικές δραστηριότητες με το Ιράν εξακολουθούν να ισχύουν. Οι πλοιοκτήτριες και διαχειρίστριες εταιρείες θα πρέπει να πράττουν σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδίδουν τα Clubs στα οποία υπάγονται.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.