Ο κ. Δρίτσας συνομιλεί με τους δημοσιογράφους

Ο κ. Δρίτσας συνομιλεί με τους δημοσιογράφους

107

Φωτό:ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αλέξανδρος Μπελτές)

Συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλία, Θοδωρή Δρίτσα, με τους ναυτιλιακούς συντάκτες πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του υπουργείου.

Η συνάντηση, στην οποία ήταν παρόν ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΥΝΑ καθηγητής Ιωάννης Θεοτοκάς και στελέχη του υπουργείου, είναι η πρώτη μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και είχε στόχο τη γνωριμία του κ. Δρίτσα με τους δημοσιογράφους του ναυτιλιακού Τύπου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι δεν υπήρξε ιδανική η μέχρι σήμερα επικοινωνία με τους δημοσιογράφους διότι επέλεξε να καταναλώσει το χρόνο του για την οργάνωση των προτεραιοτήτων του υπουργείου με κυρίαρχο θέμα αυτό της απλήρωτης ναυτικής εργασίας και της ανεργίας των ναυτικών, -πρωταρχική αξιολόγηση άλλωστε που αφορούσε την πλειονότητα των μέχρι σήμερα δελτίων Τύπου του υπουργείου-.

«Λύσαμε προβλήματα πιεστικά» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός «όπως αυτό της στελέχωσης της πλοηγικής υπηρεσίας στην οποία έγιναν περικοπές ατόμων σε οργανικές θέσεις με αποτέλεσμα λιμάνια που υποδέχονται κρουαζιερόπλοια να μην διαθέτουν πλοηγικό σταθμό».

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Δρίτσας για τον τρόπο διεξαγωγής κατάταξης στο Λ.Σ. αξιωματικών και λιμενοφυλάκων τον οποίο χαρακτήρισε ανισότιμο και διαβλητό, υπογραμμίζοντας ότι επιδιώκοντας την αποκατάσταση της νομιμότητας έχει αποσταλεί αιτιολογημένο ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Για το μεγάλο θέμα των ημερών, το μεταναστευτικό πρόβλημα, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, επισήμανε ότι το πρόβλημα θα έχει διάρκεια και θα εντείνεται λόγω των εξελίξεων στις χώρες προέλευσης των προσφύγων και των μεταναστών. «Η κυβέρνηση θα αναλάβει συντονισμένες δράσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων» τόνισε, ζητώντας να σταματήσει η αντιμετώπιση του προβλήματος με μικροπολιτικές και η έντονη εκμετάλλευση από την αντιπολίτευση.

Τέλος, ο κ. Δρίτσας αναφερόμενος στη ναυτική εκπαίδευση δήλωσε ότι είναι σε οξύτατη κρίση. «Μελετάμε τη συνολική αναδιοργάνωση και αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης ενώ θα ενθαρρύνουμε τη στελέχωση των ελληνικών και ελληνόκτητων πλοίων με ελληνικά πληρώματα» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.