Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συγγενείς των θυμάτων του Sewol

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συγγενείς των θυμάτων του Sewol

49
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συγγενείς των θυμάτων του Sewol

ΑΠΕ-ΕΡΑ (Yang Ji Woong) 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Σεούλ προχώρησαν οι συγγενείς των θυμάτων του τραγικού ναυαγίου του επιβατηγού πλοίου Sewol, εν όψη της επετείου ενός έτους από τη βύθιση του στις 16 Απριλίου 2014.

Οι γονείς των θυμάτων, 250 εκ των οποίων ήταν μαθητές, απαίτησαν την ανάσυρση του ναυαγίου και την εύρεση όλων των αγνοουμένων, ενώ παράλληλα ζήτησαν από τις αρμόδιες αρχές τη διεξαγωγή αδιάβλητων ερευνών προκειμένου να έλθουν στο φως τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

Family of missing in the Sewol ferry sinking protest

ΑΠΕ-ΕΡΑ (Yang Ji Woong) 

Συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων, ξυρίζουν τα κεφάλια τους, σε μια συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας για το τραγικό ναυάγιο του Sewol που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 300 ανθρώπους. 

Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε την παροχή αποζημιώσεων ύψους 380.000 δολαρίων για κάθε ένα από τα θύματα του ναυαγίου. Η απόφαση εξόργισε τις οικογένειες των θυμάτων που χαρακτηρίζουν την αντιμετώπιση του ζητήματος εκ μέρους της κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ανεπαρκή και μεροληπτική.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότερα από 50 άτομα έχουν δικαστεί μέχρι στιγμής στην υπόθεση του ναυαγίου του Sewol, μεταξύ άλλων και 15 μέλη του πληρώματος που εγκατέλειψαν πρώτοι το πλοίο. Ο πλοίαρχος καταδικάστηκε σε 36 χρόνια κάθειρξη για βαριά αμέλεια και παράβαση καθήκοντος ενώ 3 ακόμη αξιωματικοί καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 15 έως 30 ετών.

Ferry sinking off South Korea with 450 people on boardFerry sinking off South Korea with 450 people on board

ΑΠΕ-ΕΡΑ (YONHAP)

Ελικόπτερα και σκάφη διάσωσης προσπαθούν να συνδράμουν το επιβατηγό πλοίο Sewol που βυθίστηκε ανοικτά της νήσου Jeju, στη Νότιο Κορέα, στις 16 Απριλίου του 2014.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.