Ορκίστηκαν οι νέοι δόκιμοι ανθυποπλοίαρχοι Λ.Σ.

Ορκίστηκαν οι νέοι δόκιμοι ανθυποπλοίαρχοι Λ.Σ.

155
Ορκίστηκαν οι νέοι δόκιμοι ανθυποπλοίαρχοι Λ.Σ.

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρή Δρίτσα, των γενικών γραμματέων του υπουργείου Γιάννη Θεοτοκά και Αθανάσιου Χριστόπουλου, του αρχηγού του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., αντιναυάρχου Λ.Σ. Αθανάσιου Αθανασόπουλου και της λοιπής στρατιωτικής ηγεσίας του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του υπουργείου, η ορκωμοσία εννέα  νέων Δοκίμων Ανθυποπλοιάρχων, απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Τεχνικού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εκπαιδευτικής σειράς 2015.

Ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρής Δρίτσας, στο σύντομο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς, ανέφερε:

«Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και εκ μέρους του υπουργείου, σας καλοσωρίζω στο  Σώμα, σας εύχομαι αυτή η μεγάλη για σας και σημαντική στιγμή της πορείας σας στην σταδιοδρομία σας, να είναι η απαρχή για μεγάλες επιτυχίες, για ανταπόκριση σε μεγάλες ευθύνες και ταυτόχρονα η ευκαιρία για μεγάλες συγκινήσεις και για μεγάλες επιτυχίες. Είμαι βέβαιος, ότι γνωρίζετε καλά, ότι το Σώμα που σας υποδέχεται σήμερα σ΄ αυτή τη νέα φάση της πορείας σας ως Αξιωματικών, έχει μεγάλες προσδοκίες από σας, γιατί έχετε την ιδιαίτερη ειδικότητα του κλάδου των Τεχνικών, που αποτελεί μια παράμετρο στη συνολική προσπάθεια του Λιμενικού Σώματος εξαιρετικά μεγάλης σημασίας. ΄Εχετε αρμοδιότητες, αποστολές και θέσεις που συνεισφέρουν με έναν ιδιαίτερο ρόλο στη συλλογική και συνολική προσπάθεια. Το Σώμα έχει προσδοκίες από εσάς και η Ελληνική Πολιτεία έχει προσδοκίες από εσάς, σε θέματα κρίσιμα, όπως είναι η ασφάλεια της ναυσιπλοίας και σε πολλούς άλλους τομείς η ειδικότητα σας, έχει να συνεισφέρει και να προσφέρει τα μέγιστα. Εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειές σας, η σημερινή μέρα πραγματικά να συνοδευτεί από δύναμη, χαρά, ευτυχία και επίτευξη των στόχων σας, προσωπικών, οικογενειακών και συλλογικών, μέσα στο πλαίσιο της αποστολής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Είναι βέβαιο, ότι το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται σε μία διαδρομή διαρκούς αναβάθμισης. Ο ρόλος του πρέπει να στηριχτεί γιατί έχει πολλά να επιτελέσει καθώς έχει αναλάβει ιδιαίτερες ευθύνες σε πολλούς κρίσιμους τομείς. Ειδικότερα σημαντική είναι η αποστολή του στην επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, στη λειτουργία της ναυτιλίας και της ναυσιπλοίας και σε πολλά άλλα πολύ σοβαρά ζητήματα, που αφορούν όχι μόνο το Σώμα, όχι μόνο την Πολιτεία, αλλά συνολικά την ελληνική κοινωνία. Ο κοινωνικός αγώνας είναι μέγιστος και νομίζω ότι έχετε όλοι, είμαι βέβαιος για αυτό, δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία, γιατί προέρχεστε απο την ελληνική κοινωνία, είστε παιδιά του ελληνικού λαού και μαζί μ’αυτόν θα πορευτείτε, για να επιτελέσετε το καθήκον σας”. 

DSC_6521

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.