Νέο δρομολόγιο από την Etihad Airways

Νέο δρομολόγιο από την Etihad Airways

82
Νέο δρομολόγιο από την Etihad Airways

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), ξεκίνησε πρόσφατα τέσσερις απευθείας πτήσεις την εβδομάδα, από την Μαδρίτη στο Άμπου Ντάμπι.

Η εναρκτήρια πτήση – EY076 – αναχώρησε από το αεροδρόμιο Adolfo Suárez-Barajas της Μαδρίτης, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:05 τοπική ώρα και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι στις 19:25 τοπική ώρα, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου.

Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, και αποτελεί τον πρώτο προορισμό της Etihad Airways στη νοτιοδυτική Ευρώπη. Η Μαδρίτη ενώνει μια ομάδα 20 κορυφαίων ευρωπαϊκών πόλεων στις οποίες η αεροπορική εταιρεία εκτελεί πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών, του Δουβλίνου, της Φρανκφούρτης, της Γενεύης, του Λονδίνου και του Παρισιού.

Ο James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε σχετικά: «Η Μαδρίτη είναι μια σημαντική προσθήκη στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο δίκτυο της Etihad Airways, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας στην ισπανική πρωτεύουσα».

«Το νέο δρομολόγιο ενισχύει περαιτέρω το δίκτυό μας στην Ευρώπη και ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση επιβατών από την Ισπανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το δρομολόγιο προσφέρει βολικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών, μέσω του κόμβου μας στο Άμπου Ντάμπι, προς βασικούς προορισμούς σε όλες τις χώρες του κόλπου, της Αφρικής, της Ινδικής Χερσονήσου, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αυστραλίας».

Το δρομολόγιο προς και από τη Μαδρίτη εκτελείται με αεροσκάφη Airbus A330-200 δύο καμπινών, διαμορφωμένα για να μεταφέρουν 262 άτομα, με 22 καθίσματα-κρεβάτια στη διακεκριμένη θέση, και 240 καθίσματα στην οικονομική θέση. Οι πτήσεις προσφέρουν συνολικά 2.096 θέσεις εβδομαδιαίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.