Τα βραβεία Ωνάση 2015

Τα βραβεία Ωνάση 2015

244
Τα βραβεία Ωνάση 2015

Τα βραβεία Ωνάση για το 2015 ανακοινώθηκαν δια στόματος του δημάρχου του Λονδίνου Alderman Alan Yarrow, σε τελετή που έλαβε χώρα στο  Mansion House του Λονδίνου.

Η βράβευση, που πραγματοποιείται ανά τριετία, διοργανώνεται από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης σε συνεργασία με το Cass Business School. Κάθε βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 200.000 δολαρίων.

Τα βραβεία απονέμονται σε παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκούς για τη συμβολή τους στους τομείς της οικονομίας, του διεθνούς εμπορίου και της ναυτιλίας.

Για το 2015, ο καθηγητής Stewart Myers του Massachusetts Institute of Technology και ο Richard Roll του California Institute of Technology έλαβαν από κοινού το βραβείο για τη συμβολή τους στις οικονομικές επιστήμες. Στον τομέα του διεθνούς εμπορίου, το βραβείο δόθηκε στον Gene Grossman του Princeton University για τη συμβολή του μεταξύ άλλων στους τομείς της πολιτικής στρατηγικού εμπορίου και των οικονομικών του περιβάλλοντος. Τέλος, οι καθηγητές Trevor Heaver του University of British Columbia και ο επίτιμος πρόεδρος της Clarksons Research Services Limited, Dr Martin Stopford έλαβαν από κοινού το βραβείο Ωνάση για τη σημαντική συμβολή τους στον κλάδο της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.