Αύξηση στα κέρδη για το διαχειριστή λιμένων DP World

Αύξηση στα κέρδη για το διαχειριστή λιμένων DP World

67
Αύξηση στα κέρδη για το διαχειριστή λιμένων DP World

Αύξηση της τάξης του 11.8% στα καθαρά κέρδη για το 2014 σημείωσε η DP World με έδρα το Ντουμπάι. Τα έσοδα για το 2014 ανήλθαν στα 3.41 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 11%. Περαιτέρω, η DP World επένδυσε 807 εκ. δολάρια, προσθέτοντας 2 εκ. TEUs στη χωρητικότητα των τερματικών λιμενικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων που διαχειρίζεται.

Η εταιρεία προσέφερε μέρισμα στους μετόχους ύψους 675 εκ. δολαρίων, κατά τι αυξημένο από τα 604 εκ. δολάρια του 2013.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Mohammed Sharaf ανέφερε πως για το 2015 προβλέπεται αύξηση στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων κατά 8 εκ. TEUs. Παράλληλα, υπάρχουν σχέδια για νέες υποδομές στην Τουρκία, την Ινδία και τις Κάτω Χώρες και στον τερματικό σταθμό 3 του λιμανιού Jebel Ali.

Συνεχίζοντας, ο κ. Sharaf τόνισε πως  παρά τις αντίξοες μακροοικονομικές συνθήκες και τα γεωπολιτικά ζητήματα σε κάποιες περιοχές, το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας είναι σωστά τοποθετημένο ώστε να υπάρξει ανάπτυξη που θα συμβαδίσει με την αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.